חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית שוק טלה ממולא בצל ממולא אורז ובשר מתכון חגיגי במיוחד

שוק טלה ממולא בצל ממולא אורז ובשר מתכון חגיגי במיוחד

יום שישי הגיע ומה טוב חלקי

מגיע לקצב ולא יכולתי לפספס את השוק טלה הטרי היפיפה (כתף טלה) ששכב לו שם כאילו חיכה רק לי.

נכון אין חג בפתח אבל בשבילי כל יום שאני קם בבוקר הוא חג

אז החלטתי לחגוג את המאורע עם שוק טלה ממולא בבצלים ממולאים בבשר ואורז .

ציפיתי בכליון עיניים להגיע לביס

הריחות בבית שיגעו אותנו

וכשהגיע רגע הביס צמרמורות עברו בגופי מכף רגל ועד ראש

איזה טעם, איזה עסיסיות

וכמה יפה וחגיגי זה להגשה במרכז שולחן

תשמרו את המתכון הזה כי אתם חייבים להכין את זה מתישהו

אתם תודו לי עד סוף חייכם

למתכון..

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

כתף טלה
7 בצלים
8 גבעולי סלרי
10 שיני שום
2 כוסות אורז פרסי
700 גרם בשר טחון
כף מלח, כפית פפריקה, כפית כמון, חצי כפית קינמון, חצי כפית פלפל שחור, כפית פלפל שחור גרוס
אורגנו טרי
מחית תמרהינדי / סילאן
כף מלח גס וכפית פלפל שחור גרוס
2 ליטר ציר ירקות
שמן זית

אופן ההכנה

ראשית אתם מבקשים מהקצב שיוריד לכם את העצם העליונה והפנימית בשוק כדי שתוכלו למלא.

מגיעים הביתה שמים על קרש חיתוך ופורסים לשני הצדדים כמו בסרטון שיהיה אפשר לדחוס פנימה יותר בצלים

ומפזרים על הנתח כפית פלפל שחור גרוס.

לוקחים 7 בצלים גדולים מקלפים וחורצים באמצע- מבשלים בתוך סיר עם מים כ-20 דקות עד שהבצלים רכים ונפרדים בקלות -מסננים מהמים.

מכינים מלית לבצלים: במחבת עם 2 כפות שמן זית מטגנים בצל אחד קצוץ דק .

מוסיפים פנימה 8 גבעולי סלרי קצוץ דק מטגנים מעט ומוסיפים 4 שיני שום קצוץ.

ברגע שהכל מטוגן היטב מוסיפים 2 כוסות אורז פרסי מערבבים ומכבים את האש.

שמים בקערה 700 גרם בשר טחון ואת כל תערובת האורז.

מתבלים בכף מלח, כפית פפריקה, כפית כמון, חצי כפית קינמון, חצי כפית פלפל שחור ומערבבים הכל יחד עד לכדי איחוד מלא.

ממלאים את כל הבצלים ולאחר כן מתחילים למלא את הטלה כמו בסרטון.

שימו לב האורז לא מבושל בכלל רק מטוגן אבל אל דאגה הוא יתבשל, יתנפח ויפרוץ החוצה.

מתחילים עם חוט ומחט לתפור את הטלה לכל אורכו, מי שמתעצל יכול לסגור בעזרת קיסמים.

חורצים חריצים קטנים בגוף הטלה ובכל חריץ שן שום- כמה שיותר יותר טוב.

הוספתי גם אורגנו טרי לתוך החריצים זה מפיץ ניחוחות וארומה נהדרים.

בחצי כוס שמן זית שמתי כף מלח גס וכפית פלפל שחור גרוס ומרחתי את הטלה בעדינות כדי שיהיה מבסוט עלי.

בשלב הזה שלפתי מהמקרר תמרהינדי ומרחתי בנדיבות על הטלה (מי שלא משיג תמרהינדי יכול להשתמש בסילאן). העברתי בזהירות לתבנית עם נייר אפייה (אם נשארו לכן בצלים ממולאים שלא נלא היה להם מקום בטלה תסדרו גם אותם בתבנית)

הוספתי שני ליטר ציר ירקות פשוט (אל תיבהלו מהמילה ״ציר״- שימו ירקות שורש ותבשלו במים עד לרתיחה)

כיסיתי בנייר אפייה נוסף ומעליו רדיד אלומיניום הכנסתי לתנור ל- 3-3.5 שעות 180 מעלות

אם יש לכם זמן (6 שעות 160 מעלות) הרי זה מבורך.

יצא חלומי!

הבשר יצא רך ומתפרק

הבצלים התקרמלו וקיבלו את הטעם המשובח של הנתח

והכל ביחד זה חגיגת טעמים לא מהעולם הזה

רוצו להכין לאהובים שלכם ..

בתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת