ראשית אתם מבקשים מהקצב שיוריד לכם את העצם העליונה והפנימית בשוק כדי שתוכלו למלא.
מגיעים הביתה שמים על קרש חיתוך ופורסים לשני הצדדים כמו בסרטון שיהיה אפשר לדחוס פנימה יותר בצלים
ומפזרים על הנתח כפית פלפל שחור גרוס.
לוקחים 7 בצלים גדולים מקלפים וחורצים באמצע- מבשלים בתוך סיר עם מים כ-20 דקות עד שהבצלים רכים ונפרדים בקלות -מסננים מהמים.
מכינים מלית לבצלים: במחבת עם 2 כפות שמן זית מטגנים בצל אחד קצוץ דק .
מוסיפים פנימה 8 גבעולי סלרי קצוץ דק מטגנים מעט ומוסיפים 4 שיני שום קצוץ.
ברגע שהכל מטוגן היטב מוסיפים 2 כוסות אורז פרסי מערבבים ומכבים את האש.
שמים בקערה 700 גרם בשר טחון ואת כל תערובת האורז.
מתבלים בכף מלח, כפית פפריקה, כפית כמון, חצי כפית קינמון, חצי כפית פלפל שחור ומערבבים הכל יחד עד לכדי איחוד מלא.
ממלאים את כל הבצלים ולאחר כן מתחילים למלא את הטלה כמו בסרטון.
שימו לב האורז לא מבושל בכלל רק מטוגן אבל אל דאגה הוא יתבשל, יתנפח ויפרוץ החוצה.
מתחילים עם חוט ומחט לתפור את הטלה לכל אורכו, מי שמתעצל יכול לסגור בעזרת קיסמים.
חורצים חריצים קטנים בגוף הטלה ובכל חריץ שן שום- כמה שיותר יותר טוב.
הוספתי גם אורגנו טרי לתוך החריצים זה מפיץ ניחוחות וארומה נהדרים.
בחצי כוס שמן זית שמתי כף מלח גס וכפית פלפל שחור גרוס ומרחתי את הטלה בעדינות כדי שיהיה מבסוט עלי.
בשלב הזה שלפתי מהמקרר תמרהינדי ומרחתי בנדיבות על הטלה (מי שלא משיג תמרהינדי יכול להשתמש בסילאן). העברתי בזהירות לתבנית עם נייר אפייה (אם נשארו לכן בצלים ממולאים שלא נלא היה להם מקום בטלה תסדרו גם אותם בתבנית)
הוספתי שני ליטר ציר ירקות פשוט (אל תיבהלו מהמילה ״ציר״- שימו ירקות שורש ותבשלו במים עד לרתיחה)
כיסיתי בנייר אפייה נוסף ומעליו רדיד אלומיניום הכנסתי לתנור ל- 3-3.5 שעות 180 מעלות
אם יש לכם זמן (6 שעות 160 מעלות) הרי זה מבורך.
יצא חלומי!
הבשר יצא רך ומתפרק
הבצלים התקרמלו וקיבלו את הטעם המשובח של הנתח
והכל ביחד זה חגיגת טעמים לא מהעולם הזה
רוצו להכין לאהובים שלכם ..
בתאבון