חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית: שופלור עוף של סבא שלי יעקב כהן ז״ל

שופלור עוף של סבא שלי יעקב כהן ז״ל

כילד היינו מחכים לתבשיל הזה בכל יום שלישי כשחוזרים מבית ספר..

סבא שלנו ז״ל היה מכין לנו אותו והיינו מפרקים אותו עם כיכר לחם שלמה

אני לא סגור אם יש לתבשיל הזה שם (ככה אנחנו היינו רוראים לו בבית)

אני רק יודע שהריח והטעם שזה משאיר לא ניתן להסבר עד שמכינים..
❗❗❗ועוד משהו כל מי שרוצה שילדיו יתחילו לאכול כרובית תכינו את זה תנו להם ותודו לי אחר כך❗❗❗

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

4 כרעיים עוף מפורקות
ראש כרובית גדול או שניים קטנים
6-7 גזרים גדולים
3 בצלים לבנים חתוכים
5 כפות שמן זית או שמן סויה
כף מלח
כפית פלפל שחור
כף גדושה פפריקה
כפית כורכום
כף סוכר
2 כפות גדושות רסק עגבניות מרוכז
ליטר מים רותחים

אופן ההכנה

מתכון:
-לוקחים 4 כרעיים עוף מפורקות מפזרים עליהן כפית מלח וכפית פלפל גרוס שמים שמן זית במחבת וצולים את העוף כמה דקות עד להזהבה, מוציאים
-לוקחים ראש כרובית שלמה מפרקים לחתיכות גדולות מאוד שמים בקערה עם מעט מלח ומכסים במים לכרבע שעה, מיבשים בנייר מוסיפים שמן זית וצורבים באותו הסיר על הצד של התפרחת לכיוון השמן, לאחר כ5 דקות הופכים ומוודאים שנוצר כתם של השחמה יפה ומוציאים
– בסיר סוטאג רחב מוסיפים 3 בצלים לבנים חתוכים לקוביות וחבילה של גזר חתוך לעיגולים עבים מוסיפים כף סוכר ומערבבים על אש בינונית כחצי שעה עד שמשחים ונהיה ריבתי
– מחזירים את העוף והכרובית לסיר
-לוקחים קערה ושמים בה ליטר מים חמים
כף מלח, כף פפריקה , חצי כף כורכום וכפית פלפל שחור מוסיפים 2 כפות גדושות רסק ומערבבים מוסיפים לסיר ומרתיחים 30 דקות על אש בינונית-גבוהה
מכסים ומנמיכים את האש לעוד שעתיים וחצי ולקראת הסוף פותחים תמכסה ונותנים לכל הנוזל להתאדות עד היווצרות של רוטב סמיך
נותנים למנה מעט להתקרר לפני שמגישים
ומאותו רגע יש את החיים לפני והחיים אחרי
בתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת