אז מי שעוקב אחרי כבר המון זמן יודע שהמתכון שהכי אהבתי כילד שסבא יעקב היה מכין
זה שופלור עוף,
מתכון האלים !!!
אין מילה אחרת לתאר אותו
אז היום קבלו וורסיה לשופלור אבל הפעם עם מעין מפרום של כרובית ובשר
ראשית חותכים את הכרובית לפלחים בגודל גדול יחסית,
משרים את הכרובית עם מים ומלח כמה דקות ומוודאים שאין חרקים חלילה,
לוקחים קערה ומערבבים את כל חומרי הבשר,
מחלקים לחתיכות בגודל של כדור פינג פונג
בכל פרח כרובית מדביקים חתיכה מהבשר הטחון לגבעול ומהדקים,
אין חשיבות לצורה, העיקר שיהיה דבוק היטב.
לוקחים 2 קערות :ֿ
אחת עם קמח
ואחת עם ביצים טרופות, פפריקה ואריסה
טובלים כל כרובית בקמח ואז בביצה
ואז טיגון בשמן עמוק עד להשחמה.
מוציאים לרשת טפטוף או נייר סופג.
לוקחים סיר סוטאג׳ רחב,
מוסיפים שמן זית ואת הבצלים והגזרים מטגנים כ-5 דקות ,
מוסיפים את המלח, הפלפל, הסוכר והכורכום מערבבים ומכסים עם המכסה לרבע שעה
כדי שהגזרים יתרככו מעט ויוציאו מתיקות.
מוסיפים את הפפריקה והרסק ומערבבים,
מוסיפים את המים הרותחים ונותנים לרוטב להתאחד כמה דקות,
מוסיפים את השופלורים ,
מכסים ומבשלים שעתיים אש קטנה מכסה סגור
בינתיים דואגים לתוספת שאוהבים
אנחנו אכלנו עם אורז חם וטרי
מגישים באהבה ובתאבון