חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית קציצות עוף, הודו ובורגול עם אפונה

קציצות עוף, הודו ובורגול עם אפונה

את הקציצות האלה הכנתי לפני מספר חודשים ממש ככה מהראש,

הסתכלתי במזווה, אספתי מצרכים ואילתרתי את הקציצות הכי טעימות, נימוחות ובריאות שיש..

הייתי חייב לחזור ולהכין אותן שוב משתי סיבות:

  1. כדי לצלם ולרשום לכם מתכון מדויק.
  2. הילדים שלי עפו עליה ואין דבר שיותר משמח מלראות ילדים אוכלים ונהנים.

יאללה מתכון:

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

כוס וחצי בורגול
חצי קילו הודו טחון
חצי קילו חזה עוף טחון
בצל 1 ענק
3 גבעולי סלרי
חופן בצל ירוק
2 שיני שום
כף מלח, כפית פלפל שחור וכפית בהרט
3 כפות שמן זית
לרוטב:
חצי כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים
6-7 גבעולי סלרי
חבילת אפונה קפואה
כף סוכר חום, כף מלח, כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

לפני שמתחילים שמים בקערה כוס וחצי של בורגול ומכסים במים רותחים ל-10 דקות ולאחר מכן מסננים.

בקערה שמים- חצי קילו הודו טחון וחצי קילו חזה עוף טחון, בצל ענק מגורד, 3 גבעולי סלרי קצוצים, חופן בצל ירוק קצוץ, 2 שיני שום כתוש, את הבורגול המושרה, 2 ביצים, כף מלח, כפית פלפל וכפית בהרט, 3 כפות שמן זית ומערבבים הכל יחד עד לאיחוד

ויוצרים קציצות שטוחות..

בסיר סוטאג רחב שמים שמן זית לפחות חצי כוס, מטגנים את הקציצות דקה מכל צד.

כשמסיימים מוציאים את הקציצות  ולאותו השמן מוסיפים  2 בצלים קצוצים- מטגנים כמה דקות

ומוסיפים 6-7 גבעולי סלרי קצוצים, מוסיפים כף סוכר חום, כף מלח, כפית פלפל שחור ומוסיפים ליטר מים.

מוסיפים חבילת אפונה וברגע הרתיחה מסדרים את הקציצות בסיר.

מבשלים שעה ורבע עד שהקציצות סופחות אליהן את המים וכמעט ולא נשאר רוטב

(אל תדאגו כן נשאר רוטב למטה אתם פשוט לא רואים אותו)

זהו חברים תגישו עם אורז לבן חם

שיהיה בתאבון…

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת