לפעמים מתוך כישלון נוצרים מתכונים נפלאים..
לי היה חזון,
הרבה אנשים נכון לא המון אבל הרבה מאוד אוהבים מוח עגל מרוקאי ומפחדים לגשת להכין בעצמם כי הם טוענים שלנקות מוח זה קשה (למרות שזה הכי קל בארץ)
ושהנראות של המוח בצלחת לא מזמין ולכן נמנעים מלטעום ולהכין
אז אמרתי אולי אני אצליח לבשל אותו כרולדה עם נייר אפייה ואז להקפיא, וכשזה יצא לגלף עם קולפן וישארו לי מוחות נקיים שיהיה אפשר לחתוך לפרוסות יפות, אבל זה לא צלח
אומנם ניקיתי ע״י גילוף אבל זה לא מה שרציתי,
אז המוח (תרתי משמע) ישר עשה סוויץ ונזכרתי שהשבוע בחור בשם אייל שאל אותי למה לא עשית קציצות מוח אף פעם,
בוווום קצצתי אותו, הוספתי מה שהוספתי ונולד מתכון משוגע, מטורף צרחחחווות בבית.
מרתיחים סיר עם מים רותחים וטיפה חומץ, מכניסים את המוחות ומבשלים 20 דקות.
מסננים ומכניסים או למי קרח או למקרר.
עכשיו אם אתם יודעים לשלוף את הקרום והחוטים תעשו זאת
אם לא פשוט תגלפו עם סכין (גם ככה קוצצים את זה)
קוצצים על הסכין את המוחות לא קצוץ מידי אלא שישארו חתיכות גסות
שמים בקערה
מוסיפים את התבלינים, השום, הכוסברה, הביצה ופירורי הלחם
ומאחדים את התערובת
יוצרים קציצות דיסקית וטיפה מהדקים.
בסיר סוטאג׳ רחב שמים רבע כוס שמן זית או שמן רגיל,
מטגנים קלות את השום,
מוסיפים את האריסה והפלפלים היבשים,
מוסיפים את התבלינים ופותחים בשמן על אש קטנה קטנה לכ-10 דקות
את זיתי הקלמטה נחלוט במים רותחים פעמיים ונסמן (זה יעזור להוציא את המרירות מהזיתים)
ולאחר מכן נוסיף אותם לסיר ונערבב שיספגו את הטעמים
מוסיפים כוס וחצי או שתיים של מים רותחים,
מוסיפים כוסברה,
ברגע הרתיחה מוסיפים את הקציצות,
מפזרים כוסברה ומכסים
מבשלים כ-40 דקות אש קטנה
משקים את הקציצות ברוטב
בתאבון