חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית קציצות דגים מרוקאיים לשבת קודש

קציצות דגים מרוקאיים לשבת קודש

קציצות דגים לשבת הכי טעימות שתכירו

אז השבת היה בא לנו קציצות דגים החלטתי להכין אותם ברוטב כמו של דג מרוקאי

עשיר במרכיבים שהתחברו לרוטב אחד עשיר בטעמים

תשמרו את המתכון לפעם הבאה שיתחשק לכם קציצות דגים 

ואת תודו לי אחר כך

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

לקציצות:
400 גרם סלמון טחון
400 גרם דג לבן שאוהבים(אמנון, לברק, נסיכה)
-חצי בצל
4 שיני שום
צרור כוסברה,צרור פטרוזיליה
רבע פלפל חריף
גרידת לימון, כפית כמון,כף מלח שטוחה,חצי כפית קימל
חצי כוס פירורי לחם
1 ביצה
לרוטב:
3 גמבות חתוכות לרצועות
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
1 פלפל חריף שלם
10 שיני שום פרוס
חצי כוס שמן זית
2 כפות פלפל יבש מתוק גרוס
4 פלפלים יבשים מתוקים שלמים
4 חתיכות לימון כבוש
1 לימון פרוס ללא הקליפה
חבילת כוסברה
6-7 עגבניות מגי חתוכות לארבע
כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
כף מלח, כפית כמון
2 כוסות חומוס גרגירים מבושל או קפוא או שימורים

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  • טוחנים במעבד מזון את הבצל השום הכוסברה והפטרוזיליה
  • מוסיפים לקערה את הדגים הטחונים, ושאר מרכיבי הקציצות
  • מערבבים עד לאיחוד
  • יוצרים קציצות ומועכים לצורת דיסקית
  • מטגנים את הקציצות בשכבה של כסנטימטר אחד של שמן עד להשחמה
  • לרוטב, בסיר סוטאג רחב שמים את המרכיבים לפי הסדר הבא: שמן זית,פלפל יבש מתוק גרוס, שום, גמבות,פלפל ירוק, פלפל יבש, לימון כבוש, לימון פרוס, עגבניות מגי, כוסברה, אריסה, פפריקה,כמון, מלח ועוד טיפונת שמן מלמעלה, מכסים את הסיר ומבשלים כ 30 דקות עד שהירקות מגירים נוזלים ומתרככים.
  • מוסיפים 2 כוסות מים ו2 כוסות חומוס גרגירים מבושל
  • מבשלים כחצי שעה עד שהרוטב הופך סמיך
  • מוסיפים את הקציצות מכסים ומבשלים על אש קטנה עוד כשעה, שעה וחצי 
  • מגישים באהבה עם חלה ובתאבון
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת