למלית:
קוצצים דק בצל לבן אחד ושמים בסיר עם שמן
(עדיף סיר אלומניום שגורם לנוזלים להתאדות במהירות ולבשר להיצלות היטב)
מטגנים עד הזהבה ומוסיפים קילו בשר טחון טרי איכותי, כף מלח, כף גדושה בהרט לקובה, מעט פלפל שחור
מערבבים ומפוררים את הבשר שלא יהפוך לקציצה כ-25 דק בערך
לאחר מכן מעבירים למקרר לקירור מלא.
לבצק:
בקערה נשים קילו סולת, 600 מ"ל מים קרים, כף מלח ונלוש עד לקבלת בצק.
נעטוף בניילון נצמד ונעביר לקירור של חצי שעה במקרר
אל תיבהלו שהבצק מעט דביק, בקירור הבצק יספוג את הנוזלים , יתקשה מעט
ויהפוך נוח לעבודה.
אחרי שהמלית התקררה והבצק נח 30 דקות
נוציא את הבצק ונקרוץ כדורים קטנים (קצת יותר קטנים מכדורי פינג פונג).
נרטיב מעט את היד, ניצור גומה קטנה במרכז ועם האגודל נפתח מעט ליצירת מיני קערה.
ניקח בשר (אני נעזר במתקן להכנת פלאפל כי הוא מוציא את כל הכדורים באותה מידה ודוחס את הבשר לכדי קציצה מה שמקל עלינו בגלגול )
נשים כדור בשר בתוך קערת בצק ונתחיל לסגור את הכדור..
צובטים ומוציאים שאריות בצק מגלגלים ומהדקים שמים על מגש..
חוזרים על אותה פעולה עד לסיום.
(בשלב הזה ניתן להקפיא את הכדורים או חלק מהם),
אני אוהב לגלגל ולזרוק ישירות לסיר..
למרק:
בסיר עמוק עם מעט שמן נטגן 2 בצלים ו-6 גבעולי סלרי,
נוסיף 2 סלקים חתוכים לקוביות יפות ונכסה במים קרים.
נוסיף פנימה מחית של סלק שעושים בקלות מסלק אחד ומים בתוך בלנדר (זה יגרום למרק להיצבע בצבע עז ולא דהוי)
נתבל בכף סוכר, כף מלח וחצי כוס מיץ לימון טרי
נבשל כ-40 דקות עד לריכוך של הסלק
ונזרוק פנימה בזהירות את הכדורים שגילגלנו.
נוסיף עלי מנגולד שטופים וחתוכים גס ונבשל על אש בינונית כ-20 דקות נוספות. בתאבון אהובים ושבת שלום