אני רוצה היום ללמד אתכם להכין פרנה ללא התפחה, ללא לישה, ללא ערבוב, ללא כלום
כל מה שאתם צריכים זה את הבצק פיצה קראסט של שמרית,
אני חופר לכם על הבצק הזה בלי סוף כי אני באמת מאוהב בו
וכל הקרובים אלי יודעים וגם הם כבר מכורים..
אלו 2 כדורי בצק שמגיעים במארז וואקום זוגי
חוץ מלהכין איתו פיצות, סמבוסקים, קלצונה ועוד
תוכלו להכין איתו גם פרנה חמה,
הוא מתאים לטאבון במיוחד אך לא רק גם בתנורים עם חום גבוה
הבצק מגיע מצונן ניתן להשיג אותו במקררים בסופר,
הכי כיף זה לוודא שיש לכם תמיד במקרר
ואז מתי שמחשק פשוט שולפים ומכינים
#בשיתוף שמרית
ראשית מחממים את הטאבון חום הכי גבוה ,
אם זה טאבון נינג׳ה שמים 370 מעלות 2.5 דקות מצב פיצה,
אם זה טאבון אש , פשוט להבות הכי גבוהות
אם אתם מכינים בתנור שימו חום הכי גבוה 240- 270
ואם יש לכם אבן שמוט בכלל ברכה שימו בקרקעית התנור
(במידה ואין אבן שמוט הופכים תבנית על הקרקעית של התנור ).
מוציאים חבילת בצק פיצה קראסט של שמרית ממנה יצאו לכם 4 פרנות,
שמים מעט קמח סמולינה ועליו מורידים כדור בצק,
עם היד בלחיצות פותחים מעט את הבצק לגודל פיתה בערך,
הוא נפתח בקלות אל תפחדו לשים קמח סמולינה הוא לא נדבק לבצק הוא יעזור לכם.
מרימים את הבצק ובתנועה סיבובית פשוט מסובבים שיפתח טיפה
לוקחים סכין וחוצים באמצע וטיפונת מותחים כל פרנה (ראו בסרטון)
מכניסים לטאבון ל-2.5 דקות
בנינג׳ה כדקה וחצי ,
בטאבון להבה כ-5-6 דקות ,
אם עושים בתנור רגיל על תבנית הפוכה זה יקח כ-8-9 דקות
אתם כבר תראו שזה מתנפח ויוצא צבע יפה ואז תוציאו
תגישו בזה סנדוויץ של שישי,
תגישו קציצות דגים
תגישו לצד שקשוקה
או כל מה שמתחשק לכם
זה פשוט חלום…