אטריות או בשמו ״שערות מלאכים״
בטוח נתקלתם מתישהו במאכל הכל כך טעים הזה בגרסה הפשוטה,
אני החלטתי לשדרג אותו לארוחה שלמה עם סלמון ואספרגוס וזה יצא כל כך טעים שאתם חייבים להכין..
אטריות או בשמו ״שערות מלאכים״
בטוח נתקלתם מתישהו במאכל הכל כך טעים הזה בגרסה הפשוטה,
אני החלטתי לשדרג אותו לארוחה שלמה עם סלמון ואספרגוס וזה יצא כל כך טעים שאתם חייבים להכין..
מבשלים את האטריות במים רותחים עם מעט מלח 5 דקות (בהוראות רשום 7 דקות אבל זה יעבור לרוטב ושם ימשיך להתבשל אז 5 דקות יספיקו).
מסננים את האטריות
בקערה שמים את הסלמון עם תבלין הדג, המלח וקצת שמן זית
צורבים את קוביות הדג כ-2 דקות מכל צד ומסירים מהאש.
לוקחים מחבת רחבה או מחבת פאייה שמים חצי מכמות החמאה ו-2 כפות שמן זית
מטגנים את האספרגוסים כ-4 דקות (אש לא גבוהה מאוד),
מוסיפים את השום הקצוץ ממשיכים לערבב ונזהרים שהשום לא ישרף.
מוסיפים את היין הלבן ונותנים לאלכוהול להתאדות ולהצטמצם,
מוסיפים את השאטה, המלח והפלפל
מוסיפים את הלימון הסחוט, את גרידת הלימון, הפטרוזיליה ונותנים לרוטב להצטמצם מעט..
עכשיו מנמיכים את האש ומוסיפים חמאה
נותנים לה להתאחד עם הרוטב ואז מוסיפים את הפרמז׳ן ואת האטריות
מערבבים קלות ומוסיפים את קוביות הסלמון שיתחמם עם הרוטב
מגישים חם
בתאבון