תמונה ראשית פיצה קראסט־ארט

פיצה קראסט־ארט

הפיצריה המשפחתית שבה כל אחד מצייר את הפיצה שלו
פיצה חתול, פיצה שמש, פיצה מיניונים ואפילו פיצה פרצופים.
כשיש את בצק הפיצה קראסט של שמרית,
לא צריך להתפנק עם לישה והתפחה
שולפים מהמקרר, פותחים, מוסיפים רוטב, תוספות ודמיון,
וזהו…
פה נולד הרעיון של “פיצה קראסט־ארט” – פיצה שהיא גם ארוחה וגם יצירה.

#בשיתוף שמרית

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

חבילת בצק פיצה קראסט של שמרית (2 יחידות במארז)
קופסת עגבניות מרוסקות
כפית רסק עגבניות
כפית סוכר
כפית מלח
כפית אורגנו
250–300 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
כמה פרוסות גבינת צ׳דר
כמה פרוסות חלומי עגולות
חופן עלי בזיליקום טריים
כמה פטריות טריות חתוכות לקוביות
כמה כפות גרגירי תירס
גבינת פרמז׳ן (לא חובה, אבל מוסיפה קסם)
מעט קמח סמולינה או קמח רגיל (לעזרה בפתיחת הבצק)
לרוטב פיצה:
½ קופסת עגבניות מרוסקות
כפית רסק עגבניות
¼ כפית אורגנו
½ כפית סוכר
½ כפית מלח

אופן ההכנה

שמים מעט קמח סמולינה על השיש.
פותחים את בצק הפיצה בעדינות,
שומרים על שוליים עבים מסביב ומורחים במרכז מהרוטב שהכנו
(מערבבים את כל מרכיבי הרוטב)
מפזרים גבינת מוצרלה מגורדת, מוסיפים צ׳דר, חלומי, פטריות, תירס ובזיליקום.
מזלפים מעט שמן זית, מפזרים פרמז׳ן כאהבת נפשכם,
ונותנים לילדים לצייר את הפיצה שלהם שמש, חתול, סמיילי או מיניונים
מה שבא להם, הכול הולך.

אפייה
על אבן שמוט:
לחמם את האבן בתחתית התנור כ־20 דקות עד שהיא רותחת,
להניח את הפיצה ישירות על האבן ל־3–5 דקות.

בתנור רגיל:
אפשר גם על מגש הפוך שחומם מראש בחום הכי גבוה, 7–8 דקות עד השחמה יפה.
טיפ
תנו לדמיון להשתלט על המטבח
מי שאופה פיצה קראסט־ארט, כבר לא סתם אוכל פיצה, הוא יוצר אותה.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת