מתכון שלמות לתקופת החגים ובכלל לאירוח
כבד קצוץ וכוסות קדאיף בגרסה כשרה ומדהימה
כדי להכין את כוסות הקדאיף השתמשתי בממרח מזולה בטעם חמאה
שנתן טעמים עשירים לכוסות
ואפילו מרקם משגע
מתכון שלמות לתקופת החגים ובכלל לאירוח
כבד קצוץ וכוסות קדאיף בגרסה כשרה ומדהימה
כדי להכין את כוסות הקדאיף השתמשתי בממרח מזולה בטעם חמאה
שנתן טעמים עשירים לכוסות
ואפילו מרקם משגע
קילו כבדי עוף טריים |
כפית מלח גס |
חצי כפית פלפל גרוס |
שפריץ שמן |
חתיכה של שומן אווז (שמאלץ) |
- 4-5 בצלים פרוסים לרצועות |
- 6 ביצים קשות |
מלח ופלפל לפי הצורך |
2 כפות שמן זית |
חצי חבילת אטריות קדאיף |
50 גרם ממרח מזולה בטעם חמאה |
ריבת אוכמניות |
אופציה למיקרו בזיליקום להגשה |
לכוסות הפילו:
ממיסים במיקרוגל 50 גרם ממרח מזולה בטעם חמאה
שופכים על אטריות הקדאיף ומערבבים.
בתבנית עם חורים או בכוסות מאפינס סידרתי בצורה מעגלית את האטריות לקבלת צורה של תחתית כוס
הכנסתי לתנור שחומם מראש 180 מעלות 17 דקות או עד שמזהיב.
לכבד הקצוץ:
משפדים את הכבדים ,
מתבלים במלח גס ופלפל,
צולים על הגריל מכל הצדדים כדי להכשיר את הכבד
מחממים מחבת או סיר סוטאג׳
שמים שומן אווז קצוץ
מוסיפים את הבצל ושמן הזית
מטגנים את הבצל על אש נמוכה כמה שיותר זמן שיפריש מתיקות,
שמים את הכבד הקצוץ הביצים והבצל על קרש חיתוך קוצצים הכל יחד דק דק, טועמים ומוסיפים מלח פלפל לפי הצורך.
מעבירים לשק זילוף
בהגשה יוצקים אל תוך כוס הפילו כמות נדיבה של הכבד
מוסיפים ריבת אוכמניות ועלה בזיל
ומגישים באהבה
בתאבון