עלי גפן (יפרח)
היום אלמד אתכם להכין את היפרח הכי טעים בעולם
ונלמד איך עובדים בצורה מסודרת נקייה ובטוחה.
אני תמיד מחזיק בבית את הגליל מטליות לניקוי של סנו סושי, זה פרקטי זה נוח לעבודה , נוח לניקיון ומשמש אותי גם כמשטח מניעת החלקה לקרש החיתוך.
#בשיתוף סנו סושי
מסננים את עלי הגפן מהנוזל,
מי שהשיג עלים טריים חולטים אותם במים רותחים בקבוצות קטנות ל-30 שניות ומעבירים למי קרח,
ולאחר מכן מעבירים הכל למסננת .
למילוי:
לוקחים סיר עם רבע כוס שמן זית ומטגנים בצל וחצי קצוץ דק דק
מטגנים כ-5 דק ומוסיפים 5 שיני שום קצוץ ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים 5 גבעולי סלרי קצוצים דק, חצי חבילה בצל ירוק קצוץ דק
ומערבבים היטב.
לאחר כ-10 דקות מוסיפים קילו אורז עגול ומערבבים הכל היטב
מוסיפים 3 עגבניות קצוצות דק, מיץ משני לימונים, כף מלח, כפית פלפל שחור, כף פפריקה ואת חצי חבילת בצל הירוק שנשארה (קצוצה)
מסירים מהאש ומקררים..
לוקחים עלה על הצד המחוספס שמים מעט מלית במרכז מקפלים תוך כדי סגירה משתי הצדדים (ממש כמו בסרטון)
חוזרים על הפעולה עם כל העלים.
כשמסיימים את הכל לוקחים סיר עמוק שמים בתחתית 2 בצלים פרוסים ועגבניות פרוסות, מסדרים את עלי הגפן המגולגלים בצורה סיבובית כמה שיותר צפופים.. בקערה נערבב שלוש כוסות מים רותחים, חצי כוס שמן זית, 2 כפיות מלח, כפית פלפל שחור, מיץ מ-5 לימונים
מערבבים הכל ויוצקים בסיר (מעל הממולאים).
מכסים עם צלחת ודוחסים כלפי פנים ,מכסים במכסה ומבשלים אש גבוהה עד לרתיחה.
לאחר מכן מנמיכים את האש לעוד שעתיים אל תיבהלו מכמות הנוזלים בהתחלה, האורז מתנפח ושותה את רובם
ניתן לשים רכז רימונים מלמעלה בזמן הבישול.
בתאבון