מתכון לעוף עם בטטה קסבייה (ארטישוק ירושלמי) ושומר הכי קל להכנה בשיטת 2…3 … שאגגגגגר
הכל בסיר אחד , בלי הרבה כלים ובלאגן
באמת שכל אחד יכול להכין והטעם חלום…
מתכון לעוף עם בטטה קסבייה (ארטישוק ירושלמי) ושומר הכי קל להכנה בשיטת 2…3 … שאגגגגגר
הכל בסיר אחד , בלי הרבה כלים ובלאגן
באמת שכל אחד יכול להכין והטעם חלום…
קילו ארטישוק ירושלמי (קסבייה) |
4-5 יחידות שומר עדיף קטנים |
7-8 יחידות שוקיים וירכיים עוף |
כפית כורכום |
כף שטוחה מלח |
כפית פלפל שחור |
כפית גרגירי חרדל |
כפית שאטה גרוס מתוקאו חריף מה שאתם אוהבים |
3 כפות שמן זית |
לימון פרוס אחד עם הקליפה |
2 בצלים פרוסים |
4-5 שיני שום |
כוס וחצי מים |
מקלפים את הארטישוק ירושלמי ומורידים את הקצוות של השומר
שמים את הירקות ועוף בקערה
מוסיפים את הכרכום, המלח, השאטה, גרגירי החרדל, פלפל שחור, שמן זית ואת פלחי הלימון מערבבים היטב
בסיר סוטאג׳ שמים בתחתית את הבצל והשום
מוסיפים מעל את העוף והירקות ומרווחים,
מוסיפים לקערה עם ׳הסחלה׳ של התבלינים כוס וחצי מים ומוסיפים לסיר.
מכסים ומבשלים על הגז כשעה וחצי אם חסר מים אפשר להוסיף
לבסוף מחממים תנור ל- 200 מעלות ומכניסים להשחמה של 15-20 דקות
בתאבון