חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית ספנקופיטה - מאפה יווני בגרסה שבלולית מטריפה

ספנקופיטה – מאפה יווני בגרסה שבלולית מטריפה

#בשיתוף שמרית

אחד המאפים הכי טעימים בכל ביקור שלנו ביוון הוא הספנקופיטה,

למעשה זה מאפה הכי פשוט שיש להכנה,

אבל עם תמורה גדולה..

ביום שצילמתי את המנה אני ואשתי לא הצלחנו לעצור ולפסיק ליישר את השבלול הטעים הזה

הסוד במאפה הוא להשתמש בגבינת פטה עיזים איכותית,

בהרבה תרד

ולא לוותר על השמיר (!) גם אם לא אוהבים.

לבצק גם יש משמעות גדולה,

השתמשתי בבצק פילו של שמרית מצונן ומוכן לעבודה

שניתן להשיג בכל סופר , במקררים ליד החמאה והשמנות (לא במקפיאים!!)

הפילו הזה נהדר ואף פעם לא איכזב אותי,

אז יאללה בואו נעבור למתכון…

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

חבילת בצק עלי פילו מצונן של שמרית
2 חבילות תרד (הרבה תרד)
צרור גדול של שמיר קצוץ
200 גרם פטה עיזים
2 ביצים
חבילת בצל ירוק חתוך (החלק הירוק)
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור
שמן זית למריחה

אופן ההכנה

מחממים סיר עם מים רותחים וחולטים את עלי התרד כ-3 דקות
לאחר מכן מסננים מנוזלים.
בקערה שמים את התרד, השמיר, הבצל הירוק, הביצים, הפטה עיזים, המלח והפלפל ומערבבים היטב..
פותחים דף פילו על השיש ומורחים בשמן זית,
שמים מהמלית ופשוט מגלגלים בלי לסגור בפינות.
לוקחים תבנית עגולה ומורחים שמן זית,
מגלגלים מבפנים כלפי חוץ בצורת שבלול
תוכלו לראות במדיויק בסרטון .
אם אתם רוצים תמרחו בשומשום וביצה (אני לא מרחתי),
אני אוהב את הספנקופיטה שלי חלקה
אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 30 דקות עד הזהבה
ובתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת