לעמוד בתור לסמבוסק זה הכי ישראלי
אבל לעמוד בתור לסמבוסק פטריות עם גבינה מותכת זה הכי פיטריותי
אז קבלו מתכון אימאאאלה צרחות לסמבוסק פטריות עם גבינה מותכת בתנור, נוסטלגי ומיתולוגי
השתמשתי בפטריות שמפניון פורטבלו שימג׳י לבנות ושימג׳י חומות של מרינה.
המילוי שבדרך כלל שמים בסמבוסקיות אלו פטריות משימורים אני יכול להבטיח לכם שכאן הסמבוסק הרבה יותר טעים ועשיר עם הפטריות הטריות והמעולות.
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המרכיבים לבצק למעט המים והמלח
מפעילים מהירות 3 ומוסיפים בהדרגה את המים, ברגע שנוצר בצק מוסיפים את המלח ולשים כ-10 דקות
הבצק יוצא מעט קשה אך נוח מבצקים אחרים.
מכסים את הבצק במגבת ומתפיחים 40 דקות להכפלת הנפח,
מוציאים את הבצק ויוצרים כדורים של 60 גרם,
מכסים את הכדורים ומתפיחים כ-20 דקות
פותחים כל כדור בצק לפיתה דקה שמים 2 חתיכות גבינה משולשת וכמות פטריות יפה במרכז הכדור,
מורחים את השוליים בביצה וסוגרים לחצי, מהדקים מעט , מכסים במגבת את כל הסמבוסקים למנוחה של 10 דקות.
טיפ:
אני אפיתי חצי מהכמות וחצי הקפאתי כבצק ובפעם הבאה
אני מוציא מהמקפיא ישירות לתנור
מורחים בביצה ומצפים בשומשום.
מחממים תנור ל-240-250 מעלות טורבו ואופים כ-15 דקות עד השחמה
(אפיה מהירה תשמור על הבצק רך כמו סמבוסק אפייה ארוכה תהפוך אותו כבר למאפה רגיל)
מגישים עם ביצה קשה, זיתים
ובתאבון