מתכון לסלמון נורווגי טרי
בציפוי שומשום ב- 3 צבעים
וירוקים להשלמת הארוחה.
סלמון זה תמיד טעים וקליל
מנה לחגים, לאירוח או אפילו סתם שבא להתפנק
מתכון לסלמון נורווגי טרי
בציפוי שומשום ב- 3 צבעים
וירוקים להשלמת הארוחה.
סלמון זה תמיד טעים וקליל
מנה לחגים, לאירוח או אפילו סתם שבא להתפנק
1 פילה סלמון שלם טרי מנורווגיה (ללא עור) |
למרינדה: |
2 כפות סויה |
כף ג׳ינג׳ר קצוץ טרי |
2 שיני שום כתושות |
רבע צ׳ילי חריף קצוץ דק |
כף שמן שומשום |
2 כפות דבש |
כף חומץ אורז |
ירוקים ״ |
חופן שעועית ירוקה טרייה או קפואה |
ראש ברוקולי טרי מפורק לפרחים |
לציפוי: |
רבע כוס שומשום וואסאבי ירוק |
רבע כוס שומשום לבן |
רבע כוס שומשום שחור |
בקערה רחבה מערבבים את כל מרכיבי המרינדה
לוקחים את הסלמון ומתבלים במעט מלח
שופכים את המרינדה על הסלמון עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים מינימום
(מי שיכול יותר ואפילו לילה לפני מה טוב).
מוציאים מהמקרר,
מערבבים את שלושת סוגי השומשום,
מצפים בזהירות את הדג בתערובת השומשום ומהדקים.
מעבירים לתבנית עם נייר אפייה .
את הברוקולי והשעועית הירוקה ומערבבים עם המרינדה שנשארה בקערה ומסדרים מסביב לסלמון .
מחממים תנור ל-190 מעלות טורבו –
מכניסים ל-22 דקות אם זה כל הנתח
(אם השתמשתם רק בחצי נתח אז שימו לב ותפחיתו לבין 17-20 דקות)
בתאבון