קבלו מתכון טעים במיוחד למרק דלעת חלק ומנחם
שיכול להיות גם בוורסיה חלבית וגם בוורסיה פרווה
והכי חשוב קל להכנה
קבלו מתכון טעים במיוחד למרק דלעת חלק ומנחם
שיכול להיות גם בוורסיה חלבית וגם בוורסיה פרווה
והכי חשוב קל להכנה
מתכון: לוקחים סיר עמוק שמתאים למרק, שמים מעט שמן זית מטגנים בצל אחד חתוך לקוביות , מוסיפים גזר אחד חתוך לקוביות וממשיכים לטגן..
מוסיפים 3 גבעולי סלרי ועלי סלרי קצוצים וממשיכים לטגן,..
מוסיפים קילו דלעת חתוכה לקוביות ממשיכים לטגן כ5 דקות נוספות
לאחר מכן מוסיפים 2 ליטר מים, כותשים פנימה 3 שיני שום, מוסיפים כף טימין טרי, כף מלח וכפית שטוחה פלפל שחור מבשלים עם מכסה סגור כ35 דקות עד שהדלעת רכה.
מסירים מהאש ועם בלנדר מוט טוחנים לקבלת מרקם חלק ויפה,
אני קליתי מעט אגוזי לוז וכתשתי במכתש ועלי וקליתי גרעיני דלעת איתם קישטתי וזה מוסיף המון טעם
שימו לב למי שרוצה גרסה חלבית מרתיח מעט שמנת מתוקה ומוסיף זה משדרג ברמות
בתאבון