חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית מרק בשר כמו בצפון יוון

מרק בשר כמו בצפון יוון

בכל מסעדה בצפון יוון כשהזמנתי מרק בשר, הטעמים העיפו לי את המוח

הילדים התענגו על המרק ורוי אמר לי ״אבא כשחוזרים הביתה אני רוצה שתכין לי בדיוק מרק כזה״

אז באחת הפעמים תחקרתי את השף והבאתי מתכון מדוייק.. המסקנות הן שאת הטעם המיוחד והמפתיע נתנו הרוזמרין והעצמות של הבקר.

אז נכון שם מגישים בשר גואוט (עיזים) בארץ זה לא פופולרי .. על אף שניתן להשיג החלטתי להכין משהו שיהיה נגיש לכולם עשיתי מיקס של כתף טלה עם עצם (שימו לב שזה טלה ולא כבש כי הכבש ישתלט על הטעם) ביחד עם צוואר בקר עם עצם, אני בכוונה מדגיש עצם כי יש חשיבות לטעם שהיא מוציאה לנוזל

אז הצטיידתי בסיר לחץ ויצאתי לדרך…

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

חצי כוס שמן
חצי קילו כתף טלה עם עצם
חצי קילו צוואר בקר כם העצם
1 בצל גדול
4 גבעולי סלרי
4 גזרים
4 תפוחי אדמה
חופן סלרי קצוץ גס
3 עלי דפנה
2 גבעולי רוזמרין
8 פלפל אנגלי
כף מלח, כפית פלפל שחור, כף פפריקה וכף רסק עגבניות.
לימון ופטרוזיליה להגשה

אופן ההכנה

בסיר לחץ שמתי חצי כוס שמן- צרבתי חצי קילו כתף טלה עם עצם וחצי קילו צוואר בקר עם עצם .

הוספתי קצת פלפל גרוס , ברגע שצרוב הוצאתי החוצה.

הוספתי לבפנים בצל גדול קצוץ, ו-4 גבעולי סלרי קצוץ טיגנתי היטב וכשהזהיב החזרתי את הבשר פנימה. הוספתי 4 גזרים חתוכים גדול, 4 תפוחי אדמה חתוכים גדול, חופן סלרי קצוץ גס, 3 עלי דפנה, 8 פלפל אנגלי שטחנתי גס במכתש ועלי ו- 2 גבעולי רוזמרין קצוץ.

הוספתי מים עד הקו (2‪.‬5 ליטר) סגרתי את הסיר בישלתי אש גבוהה, מרגע ישמע ה״פסססס״| הראשון הנמכתי את האש ל- 45 דקות נוספות

לאחר מכן כיביתי את האש ונתתי לאדים לצאת.

פתחתי את הסיר והוספתי כף מלח, כפית פלפל שחור, כף פפריקה וכף רסק עגבניות.

בישלתי עוד 20 דקות כדי שהתבלינים יפתחו הגשתי עם לימון ופטרוזילה

בתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת