חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית מאפה ממולא בשר,פירה, תרד ובצל

מאפה ממולא בשר,פירה, תרד ובצל

הכנתי מאפה פסיכי ממולא בפירה, בבשר טחון (כמו קבב), בתרד ובצל מטוגן,

כל מה שאוהבים במאפה אחד.

חשבתי אולי לקרוא לו מאפה פאי רועים או אולי סמבוסק עראייס פירה ותרד

בסוף הוחלט לקרוא לילד בשמו ״מאפה ממולא בש, פירה תרד ובצל״.

השתמשתי בבצק פיצה מרודד של שמרית,

הוא מצונן ומוכן לעבודה

ניתן להשיג אותו בכל סופר במקררים של החמאה והשמנת הוא לא קפוא!!!

#בשיתוף שמרית

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

מצרכים ל-4 יחידות:
1 חבילה בצק פיצה מרודד ״שמרית״
מעט קמח לקימוח המשטח
4 יחידות תפוח אדמה קלוף
כפית מלח (לבשר)
חצי כפית כורכום
3 כפות שמן זית
2 בצלים פרוסים לרצועות
חבילת תרד
400 גרם בשר טחון עם רמת שומן בינונית
חצי בצל קצוץ
שן שום כתוש
צרור פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח (לפירה)
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית ראס אל חנות
חצי כפית כמון
ביצה למריחה
שומשום שחור
שומשום לבן

אופן ההכנה

מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים כ-25-30 דקות עד שהתפוח אדמה רך, מועכים מוסיפים מלח וכורכום ושמים בצד שיתקרר.
במחבת עם שמן זית מקפיצים את הבצל עד שנהיה מטוגן יפה,
מוסיפים את התרד ומעט מלח ופלפל ל-3 דקות נוספות ומקררים.
בקערה שמים את הבשר הטחון, מלח, פלפל, כמון, ראס אל חנות, את הבצל הפטרוזיליה והשום ומערבבים.
שמים על השיש מעט קמח (כי הבצק דביק מעט)
טיפונת מרדדים ממש טיפה ובעזרת צלחת יוצרים 2 עיגולים
(את שאר הבצק שנשאר מאחדים מרדדים ויוצרים עוד 2 עיגולים)
בכל עיגול יוצרים חתך מהאמצע כלפי חוץ ומסמנים עוד 2 פסים כך שהבצק יחולק לשלושה חלקים שווים (ראו דוגמא בסרטון)
שמים בכל חלק בשר טחון, פירה, תרד ובצל
מקפלים חלק אחד לשני ומהדקים
ועושים שוב את הפעולה עם החלק האחרון,
מהדקים בעזרת מזלג,
מורחים בביצה
שמים שומשום שחור ולבן
אופים כ-20-25 דקות 180 מעלות או עד שמזהיב יפה
בתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת