כל עדה והכיסון שלה,
כיסונים במילוי סיסקה במרק חמוסטה …
כן כן שמעתם נכון
זה לא קובה חמוסטה, אלו כיסוני חמוסטה ,
עושה כבוד לכורדים
שמרית הגאוניים דואגים לנו שהחיים שלנו יהיו יותר קלים ויותר יפים וטעימים, הם הוציאו בצק כיסונים שמגיע במארז כ-40 יחידות של בצק מרודד חתוך לעיגולים גמיש נוח לעבודה,
ותמיד זמין במקרר שניתן לקפל לכל צורה, למלא בכל מילוי שאוהבים
ניתן לאדות, לצרוב או לבשל.
#בשיתוף שמרית
לבשר סיסקה:
לוקחים קילו וחצי צלעות מספר 2,
חותכים לקוביות או קונים חתוך, שמים בסיר רחב עם כוס שמן על אש גבוהה ומוסיפים כפית מלח וכפית פלפל שחור (לא להתפתות לשים הרבה מלח).
צורבים ומערבבים מידי פעם,
אחרי כחצי שעה שכל הנוזל מתאדה הבשר מתחיל לקבל צריבה על שמן,
זה הזמן להנמיך את האש להוסיף את רבעי הבצל , לכסות עם מכסה ולתת לו להתבשל ממש כמו שום קונפי .
מידי פעם מערבבים
ניתן אחרי כשעה להוסיף כוס מים רותחים כדי לשמור על לחות,
מידי פעם לערבב ולכסות.
אל תפחדו מהשרוף זה הטעם שאמור להיות בבשר וגם הצבע,
גם אם מרגיש לכם שהבשר לא מבושל עדיין ממש זה בסדר.
מסננים מהשמן ומכניסים את הבשר עם הבצל לתוך מעבד מזון
לוחצים פולסים כדי שיהפוך דביק וקצוץ ומקררים
כיסונים:
שמים על השיש את עיגולי הבצק, תעשו 5 כל פעם כדי שלא יתייבשו,
שמים במרכז כל כיסון מעט מהמילוי, מרטיבים את הקצוות עם מים,
מקפלים לחצי, ואז בתנועת סיבוב מקצה לקצה לצורת טורטליני מהדקים מעט.
מרק:
לסיר עם מעט שמן זית שמים שתי בצלים חתוכים, 5 שיני שום ו-5 גבעולי סלרי מטגנים כ-10 דק ,
במעבד מזון שמים חופן עלי סלרי , נענע ועלי מנגולד קוצצים ,
מוסיפים לסיר את התערובת הקצוצה ,
מוסיפים את קישואים חתוכים גס והלפת ומוסיפים מים ,כף מלח ,פלפל שחור ומביאים לרתיחה כ-10 דק.
סוחטים שלושה / ארבעה לימונים לסיר,
ברגע שרותח שמים חבילת עלי מנגולד חתוך גס מבשלים 5 דקות נוספות מוסיפים את הכיסונים ל-3 דקות בישול.
ויש לכם מרק כיסוני חמוסטה אגדי
בתאבון