חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית כבדי עוף ופירה של שנות ה-80

כבדי עוף ופירה של שנות ה-80

טוב אז הסיפור הוא כזה

הגעתי הביתה בערב אחרי יום עבודה,

כל מה שרציתי זה להתקלח ולהיזרק על הספה..

פתאום אשתי אומרת לי תקשיב, כל רצוני עכשיו זה לאכול פירה וכבדים כמו של פעם

לקחתי נשימה איך עכשיו לצאת שוב לקנות כבדים..

אבל אישתי ביקשה ולעולם לא אתווכח עם החשקים שלה

אז שינסתי מותניים,

אמרתי לעצמי יאללה הפעם אעשה את זה זריז בלי לצלם מתכון..

התחלתי בקילוף של 10 תפוחי אדמה – שמתי על הגז במים רותחים

ויצאתי לסופר..

קניתי כבדי עוף טריים ופטריות

בדרך חזרה אני אומר לעצמי אין מצב שאני לא מצלם(!)

זה מתכון אייקוני של שנות ה-70 או ה-80 אולמי היהלום שבכתר😂

בטוח שהעוקבים יבקשו ממני את המתכון ברגע שאשתי רק תעלה תמונה..

וזה אכן קרה, מעולם לא קיבלתי כל כך הרבה הודעות

״מתכון דחוף!!!״

אז יאללה קחו מתכון…

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

לכבדי עוף:
800 גרם כבד עוף טרי
2 בצלים
חבילת פטריות שמפניון
כפית מלח, וחצי כפית פלפל שחור
כוס וחצי יין אדום
לפירה:
10 תפוחי אדמה
2 כפיות שמן זית
כף מלח
מצקת מהמים בהם התבשלו תפוחי האדמה

אופן ההכנה

מתחילים בכבדים:

800 גרם כבד עוף טרי- מנקים היטב מכל החוטים,

שורפים על אש גלויה (מטעמי כשרות).

לוקחים 2 בצלים ופורסים לרצועות, מטגנים על שמן זית בווק.

מוסיפים חבילת פטריות שמפניון פרוסות, מוסיפים את הכבדים

כפית מלח, וחצי כפית פלפל שחור

ממשיכים להקפיץ ומוסיפים כוס וחצי יין אדום.

ברגע שהאלכוהול מתאדה, מכסים ומבשלים כמה דקות נוספות ומורידים מהאש.

לפירה: (פרווה)

הרתחתי 10 תפוחי אדמה כ-30 דקות עד לריכוך מלא.

אחר כך מעכתי את תפוחי האדמה, הוספתי 2 כפיות שמן זית וכף מלח.

הוספתי גם מצקת אחת של המים בהם התבשלו תפוחי האדמה של ועירבבתי היטב עד לאיחוד.

הגשתי את הכבדים מעל הפירה ממש כמו באולמי היהלום שבכתר

טעייים ונוסטלגי כמו שאני אוהב

ובתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת