חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית יפרח- עלי גפן ממולאים באורז

יפרח- עלי גפן ממולאים באורז

ביום חמישי הייתי אצל הספר שלי וראיתי על השולחן שלו ענבי בוסר שאלתי אותו למה יש לך ענבי בוסר?

הוא אמר שמילדות הוא אוהב לתבול אותם במלח ולאכול ושמביאים לו אותם מהצפון

זה מיד זרק אותי לרצון העז להכין יפרח שבתחתית שלו אני שם את הענבי בוסר שמוציאים חמיצות ומתיקות לעלי הגפן שלא ניתנים להסבר.

שאלתי אותו אם יוכל לארגן לי גם, הוא פתח את המקרר ונתן לי שקית שלמה..

טוב ענבי בוסר יש,

עכשיו צריכים לארגן עלי גפן טריים, ביום שישי הייתי בירושלים בשכונת ילדותי אז קפצתי לבית צפאפה,

בכפר הזה אין ירק עונתי או פרי שאי אפשר להשיג,

קניתי קילו עלי גפן ועוד מלא דברים טעימים

חזרתי הביתה בשעה מאוחרת ולא יודע מאיפה הכוחות אבל מצאתי את עצמי עד השעה 03:30 לפנות בוקר מגלגל יפרח

היום העידו עליו הטועמים שזה היפרח הכי טעים שאכלו בחייהם…

אז עכשיו אני הולך לכתוב לכם את המתכון עם כמויות מדויקות

תנצלו את העונה כדי להכין זה לא דומה לשום יפרח שהכנתי בעבר

וכן אפשר להשתמש גם בעלי גפן משומרים זה טעים לא פחות

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

קילו עלי גפן טריים / שתי צנצנות עלי גפן משומרים
רבע כוס שמן זית
בצל וחצי קצוץ דק דק
5 שיני שום קצוץ
5 גבעולי סלרי קצוצים
חצי חבילה בצל ירוק קצוץ דק
קילו אורז עגול
3 עגבניות קצוצות דק
מיץ משני לימונים
חצי חבילת בצל הירוק שנשארה קצוץ
כף מלח, כפית פלפל שחור, כף פפריקה
אשכול ענבי בוסר (למי שאין אפשר עגבנייה ובצל פרוסים או לימונים פרוסים)
2 בצלים פרוסים
שלוש כוסות מים רותחים
חצי כוס שמן זית
מיץ מ-5 לימונים
2 כפיות מלח, כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

חולטים עלי גפן טריים במים רותחים בקבוצות קטנות ל-30 שניות
כל פעם ומעבירים בעזרת מלקחיים למי קרח לעצירת הבישול
ולאחר מכן מעבירים הכל למסננת

למילוי:
לוקחים סיר עם רבע כוס שמן זית ומטגנים בצל וחצי קצוץ דק דק
מטגנים כ-5 דק ומוסיפים 5 שיני שום קצוץ
ומטגנים עד להזהבה
מוסיפים 5 גבעולי סלרי קצוצים דק, חצי חבילה בצל ירוק קצוץ דק ומערבבים היטב
לאחר כ-10 דקות מוסיפים קילו אורז עגול ומערבבים הכל היטב
מוסיפים 3 עגבניות קצוצות דק, מיץ משני לימונים, כף מלח, כפית פלפל שחור, כף פפריקה ואת חצי חבילת בצל הירוק שנשארה- קצוצה
מסירים מהאש ומקררים..

לוקחים עלה על הצד המחוספס שמים מעט מלית במרכז מקפלים תוך כדי סגירה משתי הצדדים (ממש כמו בסרטון)
וחוזרים על הפעולה עם כל העלים.

כשמסיימים את הכל לוקחים סיר עמוק שמים בתחתית 2 בצלים פרוסים ואשכול של ענבי בוסר שלמים,
למי שאין ענסי בוסר יכול לשים בתחתית עגבנייה ובצל פרוסים או לימונים פרוסים.
מסדרים את עלי הגפן המגולגלים בצורה סיבובית כמה שיותר צפופים..

בקערה נערבב שלוש כוסות מים רותחים, חצי כוס שמן זית, 2 כפיות מלח, כפית פלפל שחור, מיץ מ-5 לימונים
מערבבים הכל ויוצקים בסיר (מעל הממולאים).
מכסים עם צלחת ודוחסים כלפי פנים ומכסים במכסה.
מבשלים אש גבוהה עד לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש לעוד שעתיים
אל תיבהלו מכמות הנוזלים בהתחלה, האורז מתנפח ושותה את רובם
מי מאלו שלא שם ענבים בתחתית יכול לשים רכז רימונים מלמעלה שיתן את אפקט הענבים

זה סיר של העולמות שגורף ים מחמאות וכיף לאכול ממנו בכל שעה ביום גם קר וגם חם
בתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת