חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית טחול מרוקאי ממולא, שומן כבש,שקדי עגל,כבד בקר ועוף

טחול מרוקאי ממולא, שומן כבש,שקדי עגל,כבד בקר ועוף

יש לי זיכרון ילדות ואת הטעם של זה בפה ..

את ההתרגשות והאווירה החגיגית שהייתה עוטפת את הבית לפני החגים

אני ממש זוכר את סבא שלי ז״ל ממלא את הטחול ותופר את אותו על השיש במטבח..

טחול ממולא זה בהחלט מתכון לאמיצים בלבד

וואי כמה שזה טעים

אזהרת צפייה לצמחוניים❗❗❗❗

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

יחידה של טחול בקר שלם למילוי
חצי קילו כבד בקר
חצי קילו שומן ליה
חצי קילו שקדי עגל
300 גרם כבד עוף
20 שיני שום
2 פלפלים חריפים
תבלינים: 2 כפות כמון, כף פפריקה, כפית פלפל לבן, כפית מלח, כפית שאטה חריף, כף אריסה מתוקה (אפשר גם חריפה)
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
מעט שמן

אופן ההכנה

לקוחים טחול בקר ופותחים אותו לאורכו בזהירות

מפזרים עליו כמון (בערך 2 כפות), 20 שיני שום חתוכים גס, ו-2 פלפלים חריפים.

בקערה שמים:

חצי קילו כבד בקר שעבר צלייה קלה- חתוך לרצועות,

חצי קילו שומן ליה חתוך לרצועות,

חצי קילו שקדי עגל חתוך לרצועות

ו-300 גרם כבד עוף נקי שעבר צלייה.

מתבלים בכף פפריקה, כפית פלפל לבן, כפית מלח, כפית שאטה חריף, כף אריסה מתוקה (אפשר גם חריפה), מעט שמן ומערבבים.

מעבירים את כל התערובת אל הטחול ,

שמים גם צרור כוסברה וצרור פטרוזיליה ומתחילים לתפור..

בעזרת חוט ומחט תופרים ותוך כדי דוחסים כלפי פנים את כל המלית.

חשוב שיהיה דחוס וצפוף .

(תראו בסרטון בדיוק את אופן המילוי והתפירה)

אחרי שמסיימים לתפור מעסים לצורה אחידה ,

מורחים במעט שמן ומכניסים לתנור שחומם מראש 200 מעלות למשך שעה צלייה

חשוף בלי נייר כסף .

מקררים היטב ומכניסים למקרר ל-12 שעות,

ולאחר מכן מוציאים ופורסים לעיגולים.

בשלב זה ניתן לעטוף כל פרוסה בנייר כסף, לאחסן בהקפאה ולהשתמש לפי הצורך.

כשרוצים לאכול – שמים על המנגל / פלנצ׳ה לצלייה של כ-5 דקות כל צד.

זה מעדן עולמי !!!

שיהיה בתאבון …

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת