לקוחים טחול בקר ופותחים אותו לאורכו בזהירות
מפזרים עליו כמון (בערך 2 כפות), 20 שיני שום חתוכים גס, ו-2 פלפלים חריפים.
בקערה שמים:
חצי קילו כבד בקר שעבר צלייה קלה- חתוך לרצועות,
חצי קילו שומן ליה חתוך לרצועות,
חצי קילו שקדי עגל חתוך לרצועות
ו-300 גרם כבד עוף נקי שעבר צלייה.
מתבלים בכף פפריקה, כפית פלפל לבן, כפית מלח, כפית שאטה חריף, כף אריסה מתוקה (אפשר גם חריפה), מעט שמן ומערבבים.
מעבירים את כל התערובת אל הטחול ,
שמים גם צרור כוסברה וצרור פטרוזיליה ומתחילים לתפור..
בעזרת חוט ומחט תופרים ותוך כדי דוחסים כלפי פנים את כל המלית.
חשוב שיהיה דחוס וצפוף .
(תראו בסרטון בדיוק את אופן המילוי והתפירה)
אחרי שמסיימים לתפור מעסים לצורה אחידה ,
מורחים במעט שמן ומכניסים לתנור שחומם מראש 200 מעלות למשך שעה צלייה
חשוף בלי נייר כסף .
מקררים היטב ומכניסים למקרר ל-12 שעות,
ולאחר מכן מוציאים ופורסים לעיגולים.
בשלב זה ניתן לעטוף כל פרוסה בנייר כסף, לאחסן בהקפאה ולהשתמש לפי הצורך.
כשרוצים לאכול – שמים על המנגל / פלנצ׳ה לצלייה של כ-5 דקות כל צד.
זה מעדן עולמי !!!
שיהיה בתאבון …