#בשיתוף משק צוריאל
בדיוק כמו המנה הזאת אני רוצה שתראה השנה החדשה,
מלאה בשפע, בצבעים, בטעמים ובריחות משגעים…
השתמשתי בארבע גבינות נהדרות, גרנה פדנו, תבור , מה עז וגאודה עיזים שייצרו מילוי מופלא ועשיר וביחד
ועם הרוטב יצרו ביס חלומי…
#בשיתוף משק צוריאל
בדיוק כמו המנה הזאת אני רוצה שתראה השנה החדשה,
מלאה בשפע, בצבעים, בטעמים ובריחות משגעים…
השתמשתי בארבע גבינות נהדרות, גרנה פדנו, תבור , מה עז וגאודה עיזים שייצרו מילוי מופלא ועשיר וביחד
ועם הרוטב יצרו ביס חלומי…
לבצק הפסטה הלבן: |
300 גרם קמח 00 לפסטה |
כף שמן זית |
3 ביצים L |
לבצק השחור: |
300 גרם קמח 00 לפסטה |
כף שמן זית |
3 ביצים L |
כפית אבקת אבץ פחם שחור |
למילוי: |
50 גרם גרנה פדנו מגורדת |
100 גרם מה עז מפוררת |
100 גרם גאודה מגורדת |
1 חבילה גבינת תבור מפוררת |
כפית שטוחה מלח, חצי כפית פלפל שחור |
חצי כפית אגוז מוסקט |
לרוטב: |
20 עגבניות שרי |
4 שיני שום |
10-12 עלי בזיליקום |
כפית מלח,חצי כפית פלפל שחור |
חצי כוס יין לבן |
30 גרם חמאה |
כף שמן זית |
חצי כוס מי פסטה |
שמים את הקמח על השיש ויוצרים שקע,
שוברים אליו את הביצים ואת שמן הזית ומערבבים עם מזלג תוך הכנסה של מעט קמח כל פעם עד שנוצרים פירורים,
מאחדים אותם היטב ולשים עד לקבלת בצק פסטה.
חוזרים על הפעולה גם עם הבצק השחור
עוטפים את שתי הבצקים בניילון נצמד ומכניסים לכשעתיים למקרר.
מערבבים את כל חומרי המילוי ושמים בשק זילוף,
פותחים את הבצק במכונת פסטה עד לעובי 4-5 ומחלקים ל-2 חלקים שווים.
פותחים את הבצק השחור ויוצרים ספגטי
שמים פסים שחורים כמו זברה על הבצק הלבן ומכסים בבצק לבן נוסף, מהדקים היטב ומעבירים במכונת פסטה שוב לאיחוד הבצק עד רמה של עובי 5-6.
עם קורצן רינג יוצרים עיגולים לטורטליני
שמים בכל מרכז עיגול מעט מתערובת הגבינות ,
מורחים מעט מים בדפנות ומקפלים לחצי ואז מחברים קצה לקצה ליצירת טורטליני.
חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
במחבת עבה שמים שמן זית וחמאה, מוסיפים עגבניות שרי שלמות ושורפים עם ברנר למי שיש, ברגע שהעגבניה מפרישה נוזלים מוסיפים שום ,
מוסיפים את היין הלבן ונותנים לאלכוהול להיעלם, מוסיפים עוד חמאה , מוסיפים את הגרנה פדנו, את מי בישול של הפסטה מתבלים במלח ופלפל .
את הטורטליני מבשלים כ-3 דקות במים רותחים עם מלח עד שצפים.
מוסיפים אל הרוטב ומאחדים.
מגישים עם עוד גרנה פדנו ובזיליקום טרי
בתאבון