על טורטליני בולונז כבר שמעתם?
לא שמעתם?
כי גם אני לא,
קבלו מתכון מחשמל וטעים במיוחד שמתאים לילדים ולגדולים כאחד
על טורטליני בולונז כבר שמעתם?
לא שמעתם?
כי גם אני לא,
קבלו מתכון מחשמל וטעים במיוחד שמתאים לילדים ולגדולים כאחד
מתחילים בבצק:
– בקערה או על השיש שמים את הקמח
– יוצרים גומה ואלייה שופכים את הביצים, המלח ושמן הזית
– מתחילים לערבב עם מזלג כלפי פנים עד שנוצרים פירורים לא ברורים
– מתחילים ללוש כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומעט קשה
– עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למנוחה של שעתיים לפחות.
לבולונז:
– במחבת שמים 2 כפות שמן זית
– צורבים את הבשר הטחון ומפוררים בעזרת כפות מעץ
– מסירים את הבשר מהמחבת בעזרת כף מסננת ולאותו השמן זורקים את הבצל,
הגזר, הסלרי והשום.
– מטגנים מספר דקות עד לריכוך
– מוסיפים חצי כוס יין אדום ונותנים לאלכוהול להתנדף.
– מוסיפים את תרכיז העגבניות, מלח, פלפל ואורגנו
– מכסים ומבשלים כ-25 דקות
– מסירים והאש ומקררים
– פותחים את בצק הפסטה עד לדרגת עובי 5-6
– קורצים עיגולים ובכל עיגול שמים מהמלית של הבולונז
– מקפלים לחצי ואז בתנועת איגוף צובטים טורטליני (ראו בסרטון)
– חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
– לוקחים מחבת ושופכים אליה בקבוק רוטב עגבניות ״מוטי״
מרתיחים על אש קטנה עד שיתחמם.
– מבשלים את הטורטליני 3 דקות במים רותחים עם מלח
– לוקחים ממי הפסטה ומוסיפים 3 כפות לרוטב עגבניות
– מאחדים ומוסיפים את הטורטליני
– מבשלים 3 דקות
ובתאבון