מתכון לאוסובוקו עם מח עצם
כזה שבעזרת כמה פעולות פשוטות יהיה לכם מנה חגיגית וטעימה בטירוף!
אוסבוקו שלם קלוע עם מח עצם, בצלי שאלוט ושמן זית
המתכון המפורסם של דריו קאצ׳יני
#בשיתוף יד מרדכי
מתכון לאוסובוקו עם מח עצם
כזה שבעזרת כמה פעולות פשוטות יהיה לכם מנה חגיגית וטעימה בטירוף!
אוסבוקו שלם קלוע עם מח עצם, בצלי שאלוט ושמן זית
המתכון המפורסם של דריו קאצ׳יני
#בשיתוף יד מרדכי
1 נתח בשר שריר מפורק מהעצם |
2 עצמות מח גדולות |
1 ק”ג בצלי שאלוט |
1 1/2 כוסות שמן זית קלאסי |
1 כף גדושה מלח גס |
1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס |
5 גבעולי רוזמרין |
1 כוס יין לבן (חצי מתוק) |
מחממים תנור ל-180 מעלות.
לוקחים את נתח השריר ופותחים כנף מכל צד (אפשר לבקש מהקצב)
מפזרים מלח והפלפל.
מרוקנים את מח העצמות ומפזרים על השריר.
מוסיפים את הרוזמרין.
עם חוט קשירה מגלגלים כמו רולדה וקושרים כדי שישאר אסוף
ותוקעים עוד כמה ענפי רוזמרין.
לוקחים סיר שמתאים לתנור ומניחים את הנתח בתוכו,
מסדרים סביבו את בצלי השאלוט ומצופפים.
מוזגים פנימה כוס וחצי שמן זית, סוגרים ומכניסים לתנור למשך שעתיים.
מוציאים מהתנור, מוזגים פנימה כוס יין לבן מתוק (יין קינוחים).
סוגרים שוב את המכסה ומכניסים לעוד כשעה ורבע.
יש לכם בשר מפורק טעים ונימוח
תתפרעו, תתפנקו ותפנקו את האהובים שלכם
בתאבון