כילד אמא שלי היתה מכינה לנו בימי שישי דג סול מטוגן
אני חושב שזו הסיבה שלמדנו לאהוב כל כך דגים,
משהו בדג הזה מתאים כל כך לטיגון, יוצא קליל, עדין ונימוח מבפנים אך קריספי מבחוץ,
והרוטב… אמא שלי המציאה יום אחד זרקה את המרכיבים לתוך המחבת ושכחה אותם על הגז שעתיים עד שהפכו ריבה שמשתלבת כל כך עם השניצל
פשוט חלום
מפשירים את הדג ושוטפים אותו היטב
חותכים את קצוות הדג סול מייבשים עם נייר סופג סנו עד שאין נוזלים,
מכינים 3 קערות:
– אחת עם קמח
– השנייה עם פירורי הזהב
– ובשלישית מערבבים את הביצה עם השום, הפפריקה, הכמון והמלח
טובלים את הדג בקמח, אחר-כך בביצה ואז בפירורי הלחם
מחממים מחבת עם שמן עמוק ומטגנים עד שמזהיב יפה
מוציאים מהשמן ישירות לנייר הסופג
לרוטב השרי:ֿ
שמים את המרכיבים במחבת על אש קטנה שעתיים בלי לערבב בכלל,
ב-10 דקות האחרונות מערבבים מעט ומועכים –
מגישים עם לימון ורוטב
בתאבון