טוב אז תשעת הימים כבר כאן אז הנה לכם מתכון קליל קליל שכל אחד יכול להכין דג לבר-ים, דלעת ערמונים ובטטות בלי יותר מידי התחכמויות פשוט וטעים…
הפריים של הביס התפספס 😭 אז תדמיינו אותי נותן ביס ועושה ״אני מתתתתתתת״
טוב אז המכון די פשוט
טוב אז תשעת הימים כבר כאן אז הנה לכם מתכון קליל קליל שכל אחד יכול להכין דג לבר-ים, דלעת ערמונים ובטטות בלי יותר מידי התחכמויות פשוט וטעים…
הפריים של הביס התפספס 😭 אז תדמיינו אותי נותן ביס ועושה ״אני מתתתתתתת״
טוב אז המכון די פשוט
לקחתי קילו שלוש מאות של בר-ים טרי (חצי מטר כמעט) חרצתי אותו לפרוסות – לא עד הסוף אלא עד הקו של העמוד שידרה כדי שיתעגל
לקחתי סיר ושמתי מעט שמן זית הנחתי את הדג והמלחתי במלח גס.
לקחתי 3 דלעת ערמונים חציתי , ניקיתי מגרעינים וסידרתי בסיר -הוספתי קוביית חמאה קטנה לכל דלעת.
לקחתי 2 בטטות חתכתי לחצי וחרצתי קוביות . גם אותן סידרתי בסיר ועל כל בטטה מרחתי מעט חומץ בלסמי מצומצם.
מעל הכל פיזרתי מלח גס ופלפל שחור גס, זילפתי שמן זית וכמה גבעולי רוזמרין טרי.
הכנסתי לתנור שחומם ל- 250 מעלות ל-25 דקות .
אם אתם שמים דגים יותר קטנים יתכן שתצטרכו פחות זמן בתנור בין 15-17 דקות
אך קחו בחשבון שהבטטות לא יתרככו אז תצטרכו להכניס את הבטטות לבד לתנור ולאחר מכן את כל השאר.
טיפ נוסף ממני שימו לב לבחור בטטות קטנות וחמודות ולא ענקיות.
בתאבון