חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית דג בורי ברוטב חצי מרוקאי עם חומוס לכבוד שבת המלכה

דג בורי ברוטב חצי מרוקאי עם חומוס לכבוד שבת המלכה

אז בטח אתם שואלים למה חצי מרוקאי,

אז התשובה היא כי זה לא רוטב מרוקאי קלאסי

יש פה כמה חטאים אבל עדיין קיבלתי את אחד הסירי דגים הכי טעימים שהכנתי, 

ההחלטה הראשונה שקיבלתי עם עצמי שדג בורי הוא הדג הטעים ביותר והמתאים ביותר לרוטב מרוקאי וזה סופי

ואל תנסו לשכנע אותי אחרת..

הדבר הנוסף והכי חשוב שכמו האמנון, הבס, הקרפיון והאדמונית גם בורי הוא דג טרי ישראלי שגדל בארץ

ועכשיו יותר מאי פעם חוק סימון ארץ מקור נכנס לתוקפו

ומהיום אתם יכולים לדעת מה גדל כאן ומה הגיע מארצות זרות

ואני מצפה מכם תמיד להעדיף את התוצרת המקומית, למה?

כי ראשית דג טרי תמיד עדיף על דג קפוא הן מבחינת הטעם והן מבחינת הערכים התזונתיים והדבר השני תמיכה בחקלאות ישראלית!!!

במיוחד בתקופה כזאת חשוב מאי פעם לעודד צריכה של חקלאות ישראלית,

אז קניתי לי בורי יפייפים שנולדו כאן בארץ ויצרתי את הסיר הכי ישראלי שיש כי פשוט אי אפשר בלעדיו בשולחן השבת

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

5 פילטים של דג בורי ישראלי טרי (אם הם גדולים חוצים לחצי)
כף פפריקה
כפית מלח
3 כפות שמן זית
10 שיני שום פרוס
6-7 פלפל שושקה
1 פלפל חריף
4 עגבניות בשלות
1 חבילת כוסברה
1 כף אריסה מתוקה
1 כף גדושה פפריקה
1 כף שטוחה מלח
1 כפית כמון
2 כוסות חומוס גרגירים מבושלים למחצה(או קפוא או משימורים)
4 כפות שמן זית
3-4 פלפל סודני יבש

אופן ההכנה

ראשית נשרוף את הפלפלים והעגבניות בתנור, בטאבון, על הגז על המנגל לא משנה איך ..
אחר כך שמים ניילון נצמד כשזה עדיין חם ל-10 דקות וזה מתקלף בקלות.
מנקים מגרעינים וחותכים לרצועות את הפלפלים ולקוביות את העגבניות.
בקערה מערבבים כף פפריקה, כפית מלח ושמן ומורחים את דגי הבורי.
בסיר סוטאג׳ רחב שמים שמן זית ומטגנים מעט את השום- נזהרים לא לשרוף אותו, מוסיפים את הפלפל החריף את הפלפל היבש הסודני וכף אריסה ופותחים בשמן
מוסיפים את הפלפל שושקה ומנמיכים את האש
נותנים להכל להיפתח איזה רבע שעה.
מוסיפים את העגבניות וממשיכים לערבב
מוסיפים את החומוס והתבלינים
מוסיפים 2 כוסות מים אולי טיפה יותר תלוי בגודל הסיר
מוסיפים כוסברה קצוצה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-35 דקות על אש קטנה
פותחים וטועמים את הרוטב במידה וחסר מלח מתקנים טעמים במידה וחסר מים מוסיפים טיפונת אך לא הרבה.
מכניסים את הדגים ל-13-15 דקות מוסיפים עליהם כוסברה
לאחר מכן מכבים את האש .
תיזהרו לא לבשל יותר מידי שלא יתייבשו
מגישים עם חלה
ובתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת