גירוס דגים מדג בורי ישראלי טרי
מוגש על פוקאצ׳ה פתוחה עם טחינה יוגורט וירקות שרופים
רמת קושי למלא את הפלסטיק קרחונים מהברז בלי שיטפטף על הריצפה עד שמגיעים למקפיא
אז חתכתי בורי ישראלי טרי לקוביות ,תיבלתי עם תבלין שווארמה, מלח ושמן זית
שרפתי ירקות בטאבון אפשר גם בתנור ,
הכנתי טחינה יוגורט מהירה
הכנתי פוקאצ׳ה, אפשר לאפה או פיתה שרופים
ולא לשכוח צ׳יפס
מה אגיד לכם חגיגה
בשיתוף @israelifreshfish
לשווארמה דג:
בקערה שמים את קוביות הדג וסוחטים פנימה לימון,
מוסיפים את המלח, תבלין השווארמה והשמן זית ומערבבים..
מחממים מחבת ׳נון סטיק׳ עם טיפונת שמן זית וצולים את קוביות הדג 4 דקות לא יותר, תוך כדי הקפצות קלות שהדג לא ישבר.
מוסיפים כמה עלי אורגנו טרי.
למתבל טחינה יוגורט:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם חלק.
לפוקאצ׳ה:
אני השתמשתי בבצק פיצה קראסט של שמרית –
פותחים את הבצק, שמים מעט שמן זית ומעט אורגנו
מכניסים לטאבון (90 שניות וזה מוכן)או תנור.
אם רוצים להכין פוקאצ׳ה בעצמכם חפשו ׳קובי פוקאצ׳ה׳ בגוגל.
לירקות הצלויים:
שורפים ירקות בטאבון, בתנור או על הגז .
לא לשכוח לטגן צ׳יפס! –
מגישים את הכל על פוקאצ׳ה פתוחה ומתענגים
בתאבון וחג שמח