אתם פשוט פחדנים חלק 2
והפעם הפוביה מאפייה
בייגלה חם מ-2 מרכיבים בלבד
שמכינים בלי התפחה וב-5 דקות עבודה
אליו נשדך צזיקי אמיתי סמיך כמו ביוון
גם לבצק וגם לצזיקי השתמשתי ביוגורט היווני של משק יעקבס
יוגורט עשיר במרקם סמיך הוא מתאים מאוד לאפייה
וגרם שהבייגלה יהיו רכים מבפנים
#בשיתוף משק יעקבס
לבייגל:
בקערה שמים את היוגורט היווני,
מוסיפים את הקמח התופח והמלח,
מערבבים בעזרת כף עץ ולאחר מכן מאחדים עם הידיים עד לקבלת תערובת אחידה ויפה (הבצק יהיה מעט דביק)
בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל של כדור טניס,
יוצרים חור במרכז כל כדור ובעזרת תנועה סיבובית קלה, פותחים לבייגלה עגול
(ממש כמו בסרטון)
טובלים כל בייגלה בתערובת הציפוי שבחרתם (אני עשיתי מיקס של פרג, שומשום ותבלין בייגלה – שימו מה שאתם אוהבים).
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה,
אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במצב חום עליון-תחתון (ללא טורבו).
לאחר מכן, אופים 5 דקות נוספות ב-200 מעלות עם טורבו,
לקבלת קראסט פריך
מוציאים מהתנור ונותנים לבייגלה להתקרר
לצזיקי:
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הצזיקי ומגישים לצד הבייגלה
בתאבון