תמונה ראשית אתם פשוט עצלנים חלק 8 והפעם קבויה - תבשיל עוף, קישואים ותפוחי אדמה של סבא יעקב ז״ל

אתם פשוט עצלנים חלק 8 והפעם קבויה – תבשיל עוף, קישואים ותפוחי אדמה של סבא יעקב ז״ל

זה תבשיל הילדות שאני הכי אהבתי כילד ועד היון כאדם בוגר,
אצלנו בבית היו מכנים את התבשיל הזה "קבויה" ותהיתי למה קוראים לזה ככה, ֿ
חיפשתי ברחבי הרשת את השם הזה ואין פשוט אין שום מתכון כזה, ֿ
אז החלטתי לפנות לאישה שעוקבת אחרי שהיא ממרוקו ואוהבת את המתכונים שלי,
שאלתי אותה איך אתם קוראים לתבשיל של הקישואים ותפוחי האדמה עם העוף והעגבניות והיא אמרה לי קבויה,
שאלתי אותה מה הפירוש של המילה ומסתבר שבגבול אלגיריה מרוקו היו משתמשים במילה קבויה כדי לבטא דלעת ובאמת שרשמתי בערבית קבויה הופיעו התבשילי דלעות בבישול ארוך,
אין לי מושג אז למה קוראים לתבשיל קבויה אבל למי אכפת יצאתי עם התשובה שרציתי
מה שמיוחד בתבשיל הזה הוא הרכות של המרכיבים קישוא, תפו״א , עוף עגבנייה ורוטב מנחם, לוקחים חתיכת חלה ובחצי סיבוב מנסים להלביש את ארבעת המרכיבים בביס אחד

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

5 כרעיים עוף חתוכים
4 תפוחי אדמה
3-4 בצלים
4 עגבניות
4 קישואים
2 כפות רסק עגבניות
רבע כוס שמן
כף שטוחה פפריקה כפית כורכום, מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

לוקחים 5 כרעיים עוף חתוכים ונקיים
מחממים סיר סוטאג׳ רחב עם שמן
חותכים פנימה את הבצלים , שמים את העוף לצלייה על הצד של העור
כדי שיקבל צבע יפה
ומוסיפים כף מלח, כפית פלפל שחור גרוס.
לאותו הסיר מוסיפים תפוחי אדמה חתוכים לקוביות עד להשחמה,
מוסיפים קישואים פרוסים עבה
מוסיפים 4 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות ומטגנים רבע שעה עד שהעגבניות מתרככות
זה השלב שהתבשיל יפריש נוזלים
בינתיים לוקחים קערה קטנה עם 3 כוסות מים רותחים, כף שטוחה פפריקה, כפית כורכום,
כף מלח שטוחה, כפית פלפל שחור, שתי כפות רסק גדושותֿ
מערבבים הכל ויוצקים מעל התבשיל.
מנמיכים את האש ללהבה הכי נמוכה למשך שעתיים (מינימום)
הזמן בישול חשוב הוא מה שגורם לתבשיל הזה להיות ריבתי ולהיעלם בפה

בתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת