אתם פשוט עצלנים חלק 7
והפעם ספיישל פסח
תבשיל של עוף עם אורז אדום ועגבניות
זה מתכון שאמא שלי הייתה מכינה קבוע בחול המועד פסח
הוא משביע, הוא טעים, הוא מנחם והוא מתאים לארוחה משפחתית
אז יאללה קנו סוטאג׳ וכנסו למטבח
בסיר סוטאג׳ שמים את שמן הזית,
מוסיפים את הבצל, מוסיפים את הסילאן מערבבים מעט ומוסיפים את העופות עם הצד של העור כלפי מטה.
מתבלים במלח ופלפל גרוס
שמים את המכסה ומשאירים חריץ כדי שכל האדים יוכלו לברוח
והעוף יעבור טיגון ולא אידוי.
ברגע שהעוף השחים מעט מוסיפים פנימה את העגבניות, את האורז, את התבלינים ואת רסק העגבניות ומערבבים קלות כדי שהאורז יקבל טיגון.
מוסיפים פנימה את המים הרותחים מערבבים ומשקשקים את הסיר,
מכסים את הסיר, מנמיכים את האש מבשלים כרבע שעה עם המכסה סגור.
מרטיבים נייר אפיה ומכסים את האורז כדי שהעוף לא התייבש וישאר רך
ומצד שני העוף יהיה מבושל מספיק.
מכניסים לתנור שחומם 170 מעלות לשעה וחצי – מצב טורבו
לאחר מכן מוציאים את נייר אפיה ומשחימים כ-5 דקות נוספות
בתיאבון וחג שמח