הפעם נכין דג לכבוד שבת קודש או חג,
דג היסטרי שאנחנו מתים עליו בבית
הוא בין דג מרוקאי לחריימה טריפולטאי
קיצר תראו ותחליטו ,
או יותר נכון תכינו, תטעמו ותחליטו
והכי חשוב שזה קל להכנה!
תהנו
בסיר סוטאג׳ רחב שמים את השמן, השום והפלפלים האדומים,
מטגנים כמה דקות אש קטנה
מוסיפים את הלימונים הכבושים וממשיכים לטגן – נזהרים לא לשרוף את השום, מוסיפים את התבלינים ופותחים אותם תוך כדי ערבוב,
מוסיפים את העגבניות, את הכוסברה והמים.
מבשלים כ-2 דקות על אש קטנה ,
ולאחר מכן מכסים ושמים אש לוחשת כ -50 דקות עד שעה
מידי פעם מנערים את הסיר ומוודאים שיש רוטב,
אם חסר ניתן להוסיף גג חצי כוס מים לא יותר!
על נייר אפייה או תבנית מסדרים את הדגים הטריים
מכינים מרינדה מכפית פפריקה, כפית מלח וקצת שמן זית
מערבבים ומורחים את הדגים
מסדרים את הדגים בתוך הרוטב שבסיר,
משקים אותם ברוטב
מפזרים כוברה ומבשלים כ-17 דקות נוספות עם מכסה סגור
בסיר ניתן לראות גם ביצי דגים אז מי שמתעניין במתכון ניתן למצוא בגוגל או באתר שלי
׳קובי אדרי ביצי דגים׳
מגישים עם חלה
ובתאבון