תמונה ראשית אתם פשוט עצלנים חלק 5 - והפעם קציצות עוף עם אפונה

אתם פשוט עצלנים חלק 5 – והפעם קציצות עוף עם אפונה

אתם פשוט עצלנים חלק 5
והפעם מתכון שישמש אתכם גם לנשנוש וגם לארוחת צהריים או ערב
זה סיר של קציצות עוף עם אפונה
ואת הקציצות אפשר לאכול גם בלי לבשל ברוטב
אני תמיד מכין כמות גדולה
חצי שם בסיר וחצי משאיר כנשנוש

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

לקציצות:
קילו עוף טחון
2 גזר מגורד
1 תפוח אדמה גדול מגורד
1 קישוא מגורד
1 זוקיני מגורד
1 בצל מגורד
כף שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כרכום
כפית כמון
צרור פטרוזיליה
4 ביצים
חצי כוס קמח מצה או קוואקר או פירורי לחם
3 כפות שמן זית
לרוטב:
2 כרישה פרוסה או בצל למי שלא אוהב
5 שיני שום פרוס
5 כפות שמן זית
5 גבעולי סלרי קצוץ
כף סוכר
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 כוסות מים רותחים
שקית אפונה עדינה מופשרת

אופן ההכנה

מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים קציצות דיסקית,
על תבנית עם נייר אפייה מסדרים את הקציצות משפריצים מעט שמן זית,
מכניסים לתנור שחומם 190 מעלות טורבו לכ-30 דקות עד שמשחים.
אחרי שיוצא מהתנור תנשנשו כמה שתרצו זה טעים במיוחד
ומה שלא מנשנשים יכנס לרוטב
(אמרתי לכם להכפיל כמויות!!!)
בסיר סוטאג׳ שמים שמן זית ומטגנים כרישה וסלרי עד השחמה קלה,
מוסיפים את השום והתבלינים ומערבבים יחד,
מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה כמה דקות,
מסדרים את הקציצות בסיר ושמים גם את האפונה
מכסים ומבשלים 30 דקות
בזמן הזה נכין אורז לבן ,
ונגיש יחד עם המון אהבה

בתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת