מי שמכיר את מסעדת פינתי בטוח מכיר את הקציצות המיתולוגיות שלהם
שאין מישהו שישאר אדיש לביס הטעים הזה
שמים במעבד מזון או מגרדים בפומפיה או חותכים דק בצל אחד גדול, 3 שיני שום
מוסיפים לקערה קילו בשר טחון טרי, כף מלח, כפית פלפל שחור, כף פפריקה, כף ראס אל חנות, כפית בהרט, כף כמון שתי ביצים, כוס פירורי לחם מערבבים את הכל לתערובת אחידה ומעבירים לשק זילוף.
בסיר סוטאג׳ רחב שמים שמן זית מוציאים קציצות ארוכות בלחיצה על השק זילוף ממש כמו נקניקיות
(ניתן לטגן בשמן עמוק עד שנהיות שחומות מאוד אל תיבהלו זה לא שרוף ככה זה צריך להיות ).
ברגע שצד אחד השחים הופכים לצד שני וברגע שהקציצות מטוגנות מוציאים אותן לצלחת
נפטרים מרוב השמן אבל משאירים מעט שמן בסיר
שמים את השום ומטגנים קלות,
מוסיפים קופסא של עגבניות במיץ מוטי, 3 כפות רסק, כף פפריקה, כפית פלפל שחור, כפית מלח, כף בהרט מערבבים מוסיפים ליטר מים ומרתיחים כ-10 דקות אל תיבהלו שהוא דליל
מוסיפים את הקציצות, מכסים שהמכסה ישאר פתוח ומבשלים כשעה / שעה ורבע עד שהרוטב סמיך והקציצה רכה
מגישים עם אורז
ובתאבון