הפעם מתכון לפרוסות צלי כתף אבל שמכינים בסיר אחד ועם טעמי ילדות של שומר, של כרפס ולימון
בקיצור מתכון חגיגה
יש לי עשרות מתכוני צלי כתף אבל תמיד שמכינים את הצלי בשלמותו ורק אז פורסים
והפעם זה לכאלו שפוחדים להתעסק עם נתח בשלמותו.
אז השתמשתי בצלי כתף של מעדני גורמה יש להםבשר שמגיע כבר פרוס עבה ומשוייש מדהים
בסיר סוטאג׳ רחב שמים שמן זית בנדיבות וצורבים את פרוסות הצלי משני הצדדים עם טיפונת מלח ופלפל
שוטפים היטב את השומר וחוצים לחצי
לוקחים את הבשר הטחון ומהדקים חתיכות על השומר (תהדקו טוב כדי שלא יפרד לכם בבישול ומי שלא רוצה יכול גם לוותר על השלב הזה למרות שזה כיף הבשר הטחון הזה על השומר)
מוסיפים את השומר ליד פרוסות הצלי כתף ומתבלים את החלק של הבשר במעט מלח ,
הופכים את פרוסות הצלי כתף על הצד השני
ואת השומר על הצד של הבשר לצריבה קלה
מוציאים מהסיר גם את הבשר וגם את השומר
מטגנים את הכרישה,
מוסיפים את הראש סלרי לסיר עד שהכרישה והסלרי מתחילים להוציא ריח נעים,
מחזירים את הבשר והארטישוק וסוחטים לימון על השומר
מוסיפים את המלח, הפלפל והכורכום ומוסיפים לימונים כבושים
ממלאים מים עד לכ- 2 סנטימטר מעל הבשר ושמים כוסברה
מרתיחים את הסיר וברגע הרתיחה מורידים לאש נמוכה
מכסים את הסיר ומבשלים 3 שעות
מחממים תנור גריל עליון 180 מעלות ומשחימים את הסיר 30 דקות
מקבלים מעדן עולמי מגישים עם אורז לבן
בתאבון