ארטישוק ממולא זה בעיני אחד מהמאכלים הכי ישראלים שיש ,
כולם מכירים את גרסת הבשר ברוטב הלימוני שהארטישוק מתפצח ממש כמו חמאה,
אבל על גרסת הדג שמעתם?
אז הכנתי וורסיה למאכל האהוב עם קרפיון ישראלי טרי טחון שהוא גם סמל לחגים.
ובכללי תמיכה בחקלאות ישראלית זה הדבר הכי טוב שיכול להיות בשביל כולנו אז תמיד כשאתם קונים דגים ישראלים טריים חפשו את הסימון תוצרת ישראל
#בשיתוף ארגון מגדלי הדגים
במעבד מזון שמים את כל הירקות וקוצצים בפולסים
מעבירים לקערה את הקרפיון ועליו את הירקות הקצוצים,
מוסיפים את התבלינים, הביצה, הלחם הרטוב ומערבבים עד לאיחוד.
יוצרים כדורים בגודל הארטישוקים ומהדקים.
בקערה מערבבים את הביצים, האריסה והתבלינים
טובלים כל ארטישוק בביצה ומיד בקערה עם קמח
מטגנים במחבת עם שמן עמוק משתי הצדדים עד להזהבה
ומוציאים לצלחת עם נייר סופג או לרשת קריספר.
בסיר סוטאג׳ רחב שמים שמן זית ומטגנים את הבצל הלבן והשום,
מוסיפים גבעולי בצל ירוק וממשיכים לטגן,
מוסיפים כפית פלפל שחור גרוס בשלב הטיגון
מוסיפים לסיר את עלי הסלרי, המלח וכורכום.
אחרי כמה דקות מוסיפים את המים ומבשלים את הרוטב עד רתיחה
מוסיפים את הארטישוקים , מסדרים את הלימונים מכסים ומבשלים שעתיים וחצי אש קטנה
מגישים באהבה עם תוספת שאוהבים
ובתאבון