אחד הדברים שאני הכי אוהב בעולם זה ארטישוק ירושלמי
תמיד כשאני רואה אותם בשוק אני נעצר מולם ונזכר בטעם שהם משאירים בחיך וזה ישר שלח אותי להכין מפרום של ארטישוק ירושלמי
והיה לי ברור שאליו אני הולך לשדך רוטב לימוני ועשיר ,
היה לי גם ברור שאתן טיגון לפני כי זהו שורש קשה שמצריך פעולת טיגון ובישול כדי לקבל את הרכות הכייפית שלו.
הביס בסוף מאוד הזכיר לי מתכון אחר שלי של ראשי כרפס ממולאים בבשר, אבל לא, זה היה אחד הביסים הכי טעימים שיצאו לי לאכול כי הטעם של הארטישוק הירושלמי המוכר נשמר וזה מצויין!
אז קדימה רוצו להכין מבטיח שהעבודה תשתלם…
מקלפים את הארטישוקים ופורסים לחצי לאורכם.
מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה,
ממלאים כל פאקמן בבשר בנדיבות ומהדקים.
טובלים כל פאקמן בקמח ומיד בתערובת של הביצים עם הכורכום, המלח והפלפל
מטגנים אותם במחבת עם שמן עמוק כדי לסגור אותם
ומוציאים לרשת טפטוף.
בסיר סוטאג׳ רחב שמים שמן זית,
מטגנים את הבצל, השום והסלרי היטב עד שמטוגן,
מוסיפים 3 כוסות מים, כף מלח, כפית פלפל שחור וכפית כרכום,
סוחטים פנימה לימון אחד.
מסדרים את המפרומים בסיר
מעל הכל מפזרים מלא סלרי קצוץ,
מסדרים את הלימונים הפרוסים בין הקסביות הממולאות,
מכסים ומבשלים כשעתיים וחצי על אש קטנה עד שהמפרומים שותים את רוב הרוטב
מגישים עם אורז או כל תוספת אחרת שאוהבים
בתאבון
ושנה טובה