חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית אסאדו ותפוחי אדמה בתנור מ-5 מרכיבים בלבד מוקדש לליאור רודאיף שחטוף בעזה כבר 120 יום

אסאדו ותפוחי אדמה בתנור מ-5 מרכיבים בלבד מוקדש לליאור רודאיף שחטוף בעזה כבר 120 יום

זה לא עוד ״סתם״ מתכון ,

את המתכון הזה אני רוצה להקדיש לליאור רודאיף,

הוא חטוף כבר 120 ימים 😞💔ליאור ומשפחתו עלו לארץ בגיל 7

הם הגיעו היישר מבואנוס איירס התוססת והשוקקת,

לשקט המדברי המרוחק של ניר יצחק.

בנו נדב מספר שלמרות המרחק והשנים התשוקה הארגנטינאית לבשר טוב עם כוס בירה קרה תמיד נשארה.

״אבא ליאור אחראי על המטבח בבית, כל סיבה היא תירוץ מספיק טוב בשביל להדליק את הפריז'ה (ככה נקרא המנגל בשפה של הארגנטינאים 😊).

ההכנות מתחילות מספר ימים טובים קודם, כשהוא הולך לקצב לבחור את הבשר,

מטפל בו במסירות ואהבה במשך מספר ימים,

ובשבת בצהריים הבשר עולה על הפריז’ה״

אז בעזרת השם שתחזרו לסעוד יחד ממש בקרוב ונכין את המתכון הזה יחד עם ליאור שוב🎗️

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

2 קילו אסאדו עם העצם חתוך לקוביות
7 תפוחי אדמה שלמים
5 בצלים חתוכים לקוביות
כף סילאן אמיתי אורגני
4-5 כפות שמן זית
מלח אטלנטי
פלפל גרוס
טימין

אופן ההכנה

מפזרים על הבשר כף וחצי מלח אטלנטי וכפית פלפל שחור גרוס,
מוסיפים מעט שמן זית ומערבבים היטב.
בסיר סוטאג׳ רחב שמים טיפונת שמן זית וצורבים את קוביות האסדו טוב טוב טוב מכל הצדדים.
חותכים לתפוחי האדמה טיפונת מהקצה כדי שיוכלו לעמוד וחורצים חריצים שתי וערב כמו צ׳יפסים אבל לא עד הסוף (ראו בסרטון)
מוסיפים את תפחי האדמה לסיר ומפזרים עליהם מעט מלח ופלפל.
מוסיפים גבעולי טימין לחריצי התפוח אדמה,
מטגנים במחבת נפרדת את הבצל החתוך עם שמן זית וכף סילאן עד שהופך ריבתי,
מוסיפים לסיר את הבצל המטוגן וכוס וחצי מים רותחים,
מכסים את הסיר בנייר אפייה ומכסה (או רדיד אלומיניום)
מכניסים לתנור ל-4 שעות 180 מעלות
ואז בלי מכסה כ-20-30 דקות עד שמשחים יפה
מגישים ובתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת