שעבדתי בעין כרם אצל אתי דרעי
הייתי מחכה לסוף הערב ומתפלל שישאר ביס מהאורז הזה
השילוב של האורז החם עם הירקות הטריים והחמיצות של הלימון
זה ביס שאני לא יכול להסביר לכם
רק אם תכינו תבינו
שעבדתי בעין כרם אצל אתי דרעי
הייתי מחכה לסוף הערב ומתפלל שישאר ביס מהאורז הזה
השילוב של האורז החם עם הירקות הטריים והחמיצות של הלימון
זה ביס שאני לא יכול להסביר לכם
רק אם תכינו תבינו
2 כוסות אורז פרסי קלאסי |
3 כפות שמן |
2 כפיות מלח |
3 כוסות מים רותחים |
3 עגבניות אדומות קצוצות דק דק |
1 בצל לבן קצוץ דק |
1 חבילת פטרוזיליה קצוצה |
חופן עלי סלרי קצוץ |
2-3 לימונים סחוטים |
חצי כפית פלפל שחור גרוס |
בסיר סוטאג׳ שמים את השמן ונותנים לו מעט להתחמם
שמים את האורז ומטגנים מעט
מוסיפים את המלח ואת 3 כוסות המים מערבבים, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
כשהאורז מוכן מסירים מהאש ופותחים אותו עם מזלג
מוסיפים פנימה את כל הירק, הירקות, הלימון והפלפל השחור גרוס
מערבבים הכל יחד
ומגישים מיד שזה עדיין חם
בתאבון