מי לא מכיר את עינב הסייבל של ענבי טלי , ֿ
המרענן הרשמי של הקיץ
הוא פציח הוא קריספי, הוא מתוק הוא ללא חרצינים ויש בו טעם מעט מוסקטי כזה,
בקיצור הענב המושלם,
אז חשבתי מה יכול להחמיא לזן הזה אם לא מנה שתיתן לו את קדמת הבמה,
ונולד הרעיון להכין קרפצ׳יו ענבים
ווואו כמה שזה ייצא טעים…
בשבוע שעבר ביקרתי במושב לכיש שם מייצרים את הענבים שכולנו אוהבים, ענבי טלי,
מה אגיד לכם גאווה ישראלית
בין חברות הענבים המובילות בעולם, עם זנים יחודיים רק לטלי ועם איגוד של 66 משפחות חקלאים שנושמים ענבים וקמים כל בוקר כדי לעשות מה שהם כל כך אוהבים, וזה חקלאות!!
זה הסוד לענבים המיוחדים, טוב וגם המון טכנולוגיה,
משפט אחד שלא עוזב אותי, הידעתם שלוקח 15-19 שנים לגידול זן חדש??
וכן יש זן אחד חדש שטעמנו והולך להיות וואו בעתיד.
פורסים את הענבים ומסדרים על צלחת שטוחה לבנה
בתבנית קטנה מניחים את גבינת הקממבר לאחר שחרצנו אותה שתי וערב , שמים מעט שמן זית ודבש ומכניסים לתנור ל-20 דקות 180 מעלות.
בקערה מערבבים עלי רוקט, בצל סגול, צנונית,
את המלח, הפלפל, שמן הזית והחומץ הבלסמי, ומערבבים
על צלחת הענבים מפזרים מעט מלח, מעט שמן זית ומעט בלסמי מצומצם, מפזרים את אגוזי המלך
שמים במרכז את הסלטון ומעליו את גבינת הקממבר הצלוייה
מקשטים עם פרחי מאכל (לא חובה)
מגישים עם טוסטונים חמים
ומתענגים…
בתאבון