מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!  

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
תמונה ראשית קציצות על שיפוד סלרי ברוטב לימון כבוש ותרד הכי טעימות שהכנתי אי פעם

קציצות על שיפוד סלרי ברוטב לימון כבוש ותרד הכי טעימות שהכנתי אי פעם

שלשום בערב ישבתי לתומי על הספה כשלפתע קול הוואטסאפ הידהד באוזני,

מהצד השני הייתה זאת אפרת ליכטנשטט ששלחה מסרון ובו רשמה שהיא רוצה לצלם מדור על סלרי ובא לה רעיון

עצמתי את עיניי והרכבתי מנה בראש…

התחלתי לגולל לה את כל מהלך המתכון כאשר באמצע היא קטעה אותי ורשמה ״קובי זה גאוני, תכין את זה אתה״ אמרתי לה את בטוחה? היא השיבה בחיוב

השעה 18:49 עוזב הכל עולה על קסדה ורץ לקנות מצרכים..

בדרך אני בונה את הטעם כבר בחיך, מדמיין תרד, מדמיין לימוניות, מדמיין זרעי שומר ובעיקר מדמיין קציצה נימוחה ומנחמת.. ‎

תוך כדי הבישול אני שולח לה תמונות מצב של כל שלב ושלב

בקיצור נולד לו מתכון, שלימים יזכר בעיניי ובעיני אשתי כ-קציצה הכי טעימה שיצאה לי אי פעם, כן כן אני לא מגזים כל כך בא לי שתכינו ותטעמו את הפלא

אז יאללה מתחילים…

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

קילו בשר טחון
חצי בצל קצוץ
צרור פטרוזיליה
3 שיני שום
ביצה 1
10 גבעולי סלרי
כוס פירורי לחם
כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית בהרט, חצי כפית כרכום, כפית פפריקה
שמן לטיגון
כוס סולת
לרוטב:
חצי כוס שמן זית
בצל 1
8 שיני שום
ראש כרפס + גבעולי הסלרי שנשארו
חבילת עלי תרד
5-6 לימונים כבושים
תבלינים:  חצי כפית זרעי שומר , כפית פלפל שחור גרוס גס, כפית כרכום , כפית מלח

אופן ההכנה

לקחתי קילו בשר טחון ‎שמתי בקערה והוספתי פנימה- חצי בצל קצוץ, צרור רציני של פטרוזיליה קצוצה, 3 שיני שום קצוצות דק, ביצה אחת, כוס פירורי לחם, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית בהרט, חצי כפית כרכום, כפית פפריקה- עירבבתי הכל עד לאיחוד ויצרתי 10 קציצות מופלאות אותן השחלתי לגבעולי סלרי צעירים ויפים ממש כאילו שימשו כשיפוד.

‎את הקציצה טבלתי בסולת, טיגנתי בשמן עמוק עד להזהבה קלה.

‎לרוטב:

‎לקחתי סיר סוטאג עם חצי כוס שמן זית, הוספתי בצל אחד קצוץ, 8 שיני שום קצוצות, ראש כרפס שלם קצוץ ואת גבעולי הסלרי שנשארו קצוצים

הוספתי חצי כפית זרעי שומר וכפית פלפל שחור גרוס גס (שגרסתי במכתש ועלי).

‎טיגנתי היטב וברגע שמטוגן הוספתי חבילת עלי תרד ואת כל עלי הסלרי הקצוצים.

שמתי 5-6 לימונים כבושים שכבשתי (גם לה יש מתכון),

יצקתי פנימה כ- 3 כוסות מים רותחים, הוספתי כפית כורכום וכפית מלח ‎ונתתי לרוטב מעט להתבשל הוספתי פנימה את הקציצות, הנמכתי אש ובישלתי שעתיים וחצי אש לוחשת..

(מי שממהר שעה על אש בינונית גם יצא טוב)

הקציצה סופחת את הנוזל והטעמים והופכת טעימה בטירוף, בסוף הבישול סחטתי פנימה חצי לימון

מה אני אגיד לכם, יצא נדייייייר

בתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת