קובה נבולסיה / קובה בורגול לא משנה איך תקראו לו העיקר שלא תפחדו מלהכין אותו
כי זה באמת לא קשה כמו שחושבים.
ועל הדרך הסיר טיגון שהשתמשתי בסרטון שאתם תמיד שואלים מאיפה
אז הוא מפודאפיל,
מגיע עם חמישה חלקים גם לאידוי גם לצלייה וגם לטיגון , ֿ
יש לי קוד קופון שיתן לכם 20 אחוז על כל האתר kobi20
#בשיתוף פודאפיל
לבשר:
מטגנים 2 בצלים במחבת עם שמן ,
מוסיפים את הבשר, מערבבים ומועכים כ-5 דק,
לאחר שהבשר משנה צבע מוסיפים את השום, התבלינים והצנוברים הקלויים
מערבבים ומטגנים כעשר דקות והבשר מוכן
מסננים מעט מהשמן ומקררים לטמפרטורת חדר.
למעטפת:
משרים 500 גרם בורגול דק (ג'רישה) חצי שעה במים,
מסננים וסוחטים מנוזלים טוב טוב,
מוסיפים חצי כוס סולת , חצי כוס קמח, 2 כפות שמן, ביצה, כפית כמון, חצי כפית כורכום, חצי כפית פפריקה מתוקה, כף שטוחה מלח
מערבבים ולשים עד לקבלת מרקם בצק נוח ומעט דביק,
שמים במקרר איזה 20 דקות מכוסה כדי שיתייצב ויהיה נוח.
מרטיבים את הידיים ולוקחים כדור מעט יותר גדול מפינג פונג,
אני אישית עושה מכל הבצק כדורים שווים במגש מכסה וכל פעם מוציא כדור אחד כדי לקבל תוצאה שווה לכל הקובות .
במרכז הקובה מכניסים אגודל ומתחילים לסובב לצורת קערה עמוקה עם דפנות דקות
ממלאים 2 כפיות בשר אל תתקמצנו זה ההבדל בין קובה טוב לקובה מנחוס
מכינים את כל הקובות
מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת גוון יפה וזהוב
טובלים בטחינה ,
משמינים ומרוצים מחיים😉
בתאבון.