מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!  

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
תמונה ראשית קובה במיה

קובה במיה

אז הפעם הכנתי לכם את הקובה היחידי הלא הוא

״קובה במיה״

לבמיה יש טעם ומרקם שונה

זה או שאוהבים או שלא אוהבים

אני אישית מאוד אוהב

במיוחד בקובה

אני משתמש בבמיה טרייה (בעונה)

אבל גם במיה קפואה יכולה לעבוד

אז בואו נתחיל…

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

למרק:
700 גרם במיה טריה (אפשר גם שקית במיה קפואה)
2 בצל
חבילת סלרי סה״כ
5 עגבניות מגורדות
תבלינים: כף פפריקה גרושה, כפית כורכום , כף סוכר, כף גדושה מלח
כף רסק עגבניות גדושה
3/4 כוס לימון סחוט
למלית:
1 בצל לבן קצוץ
קילו בשר טחון טרי איכותי
תבלינים: כף מלח, כף גדושה בהרט לקובה, מעט פלפל שחור
לבצק:
1 קילו סולת
600 מ״ל מים קרים
כף מלח

אופן ההכנה

למרק:

ראשית לקחתי במיה טריה, חתכתי בעדינות את הגבעול כדי לא לפצוע אותה

(כי אחרת היא תוציא את הריריות שבה)

לאחר שחתכתי את כולן שטפתי היטב ושמתי על מגבת בשמש לשעתיים בערך (שתתייבש היטב).

בסיר עמוק נשים מעט שמן ונטגן שני בצלים חתוכים לקוביות .

נוסיף 5 גבעולי סלרי קצוצים ונטגן 10 דקות נוספות.

במחבת נפרדת נשים מעט שמן וניתן טיגון קל לבמיה,

לאחר מכן נוסיף אותה לסיר.

נשים כף פפריקה גרושה, כף רסק עגבניות גדושה ונערבב..

נוסיף 5 עגבניות מגורדות, כפית כורכום ,כף סוכר לאיזון חמיצות, כף גדושה של מלח ונוסיף מים עד לכדי כיסוי .

לאחר ההרתחה נוסיף פנימה שלושת רבעי כוס לימון סחוט,

ניקח חצי חבילת סלרי , נטחן את העלים ונוסיף למרק.

(יש שאוהבים גם נענע במרק הזה) אני ספציפית כאן מעדיף את טעמה של הבמיה לאחר 10 דקות מוסיפים את הכדורים

למלית:

קוצצים דק בצל לבן אחד ושמים בסיר עם שמן

(עדיף סיר אלומניום שגורם לנוזלים להתאדות במהירות ולבשר להיצלות היטב)

מטגנים עד הזהבה ומוסיפים קילו בשר טחון טרי איכותי, כף מלח, כף גדושה בהרט לקובה, מעט פלפל שחור

מערבבים ומפוררים את הבשר שלא יהפוך לקציצה כ-25 דק בערך

לאחר מכן מעבירים למקרר לקירור מלא.

לבצק:

בקערה נשים קילו סולת, 600 מ"ל מים קרים, כף מלח ונלוש עד לקבלת בצק.

נעטוף בניילון נצמד ונעביר לקירור של חצי שעה במקרר

אל תיבהלו שהבצק מעט דביק, בקירור הבצק יספוג את הנוזלים , יתקשה מעט

ויהפוך נוח לעבודה.

אחרי שהמלית התקררה והבצק נח 30 דקות

נוציא את הבצק ונקרוץ כדורים קטנים (קצת יותר קטנים מכדורי פינג פונג).

נרטיב מעט את היד, ניצור גומה קטנה במרכז ועם האגודל נפתח מעט ליצירת מיני קערה.

ניקח בשר (אני נעזר במתקן להכנת פלאפל כי הוא מוציא את כל הכדורים באותה מידה ודוחס את הבשר לכדי קציצה מה שמקל עלינו בגלגול )

נשים כדור בשר בתוך קערת בצק ונתחיל לסגור את הכדור..

צובטים ומוציאים שאריות בצק מגלגלים ומהדקים שמים על מגש..

חוזרים על אותה פעולה עד לסיום.

(בשלב הזה ניתן להקפיא את הכדורים או חלק מהם),

אני אוהב לגלגל  ולזרוק ישירות לסיר.

מבשלים עד שהכדורים צפים (כ-20 דקות בערך )

ובתאבון

 

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת