מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!  

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
תמונה ראשית קבויה- תבשיל עוף, קישואים, תפוחי אדמה ועגבניות

קבויה- תבשיל עוף, קישואים, תפוחי אדמה ועגבניות

טוב אז הבטחתי שאראה לכם סוף סוף את תבשיל הילדות שאני כילד הכי אהבתי וגם היום כאדם בוגר..

למען האמת היו עוד שני תבשילים כאלה שכבר העליתי (בשר ראש עם שקדי עגל ושופלור -העוף עם הכרובית והגזר).

אצלנו בבית היו מכנים את התבשיל הזה "קבויה" ותהיתי למה קוראים לזה ככה

חיפשתי ברחבי הרשת את השם הזה ואין, אין שום מתכון כזה..

אז החלטתי לפנות לאישה בשם מסעודה , יהודיה שנולדה וחיה במרוקו עד עצם היום הזה.. היא נחספה למתכונים שלי באינסטגרם עוד בתחילת דרכי ומאז היא עוקבת אחרי באדיקות מתרגשת, מפרגנת, מכינה ומשתפת אותי בתבשילים שהיא מכינה – מיותר לציין כמה זה מרגש וממלא אותי לראות את התבשילים שלי אי שם במרוקו ..

אז שאלתי אותה איך אתם קוראים לתבשיל של הקישואים ותפוחי האדמה עם העוף והעגבניות והיא אמרה לי קבויה

שאלתי אותה מה הפירוש של המילה ומסתבר שבגבול אלג׳יריה מרוקו היו משתמשים במילה קבויה כדי לבטא דלעת ובאמת שרשמתי בערבית קבויה הופיעו תבשילי דלעות בבישול ארוך.

אין לי מושג למה קוראים לתבשיל הזה קבויה הרי אין בו דלעות אבל למי אכפת

יצאתי עם התשובה שרציתי וזה מה שחשוב

אז החלטתי להראות לכם את התבשיל האהוב עליי שלימים הפך להיות התבשיל האהוב גם על משפחתי.

דרך אגב גם חבריי הקרובים אכלו ממנו המון פעמים

כשהיינו בדרום אמריקה בטיול אחרי צבא הכנו אותו על בסיס שבועי

מה שמיוחד בתבשיל הזה הוא הרכות של המרכיבים קישוא, תפו״א, עוף, עגבנייה ורוטב מנחם

לוקחים חתיכת חלה ובחצי סיבוב מנסים להלביש את 4 המרכיבים בביס אחד .

(אני ואחי התאום היינו מכינים אחד לשני ביס ומתווכחים של מי הביס יותר טעים)

אני באמת מקווה שתכינו אותו לפחות פעם אחת ותתנו לחיך ולמשפחה להחליט אם זה לא הדבר הטעים בעולם טוב הגיע הרגע למתכון…

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

5 כרעיים עוף חתוכים
7-8 תפוחי אדמה
3-4 בצלים
4 עגבניות
7 קישואים
2 כפות רסק עגבניות
חצי כוס שמן
כף שטוחה פפריקה כפית כורכום, מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

לוקחים 5 כרעיים עוף חתוכים ונקיים (אני אוהב להוריד את הקצה של הנבוט)

שמים בקערה ומתבלים עם מעט פלפל שחור ומלח ומערבבים.

בסיר רחב עם חצי כוס שמן רותח שמים את העוף לצלייה קטנה- על הצד של העור כדי שיקבל צבע יפה. מוציאים את העוף ולאותו הסיר מוסיפים 7-8 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות עד להשחמה ומוציאים.

לאותו השמן זורקים 3-4 בצלים פרוסים ומטגנים עם כף סוכר עד שמזהיבים יפה.

מוסיפים 4 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות , מעט מלח ומעט פלפל שחור גרוס ומטגנים רבע שעה עד שהעגבניות מתרככות .

עכשיו מסירים מהאש ומסדרים בסיר את העוף, תפוחי האדמה, 7 קישואים חתוכים עבה.

מחזירים לאש עם מכסה סגור-  אש בינונית

זה השלב שהתבשיל יפריש נוזלים – בנתיים לוקחים קערה קטנה עם 2 כוסות מים רותחים, כף שטוחה של פפריקה, כפית כורכום, כף מלח שטוחה, כפית פלפל שחור, שתי כפות גדושות של רסק עגבניות

מערבבים הכל ויוצקים מעל התבשיל .

מנמיכים את האש ללהבה הכי נמוכה למשך 3 שעות לפחות

הזמן בישול חשוב הוא מה שגורם לתבשיל להיות ריבתי וכל כך מנחם..

בתיאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת