עצרו הכל אבל הכל
זה הבשר הכי טעים שיצא לי אי פעם ואתם חייבים להכין את זה לחג
סיר של פרוסות צלי כתף מספר 5 עם פרוסות ראשי סלרי
שבזמן הביס לא יודעים מי יותר טעים הבשר או הכרפס
קושרים את הבשר בליפופים עם רווח של סניטימטר
(לא צריך להיות פרופסורים גדולים זה פשוט שומר לו על צורה ועוזר לסמן את החיתוך אחר-כך, למי שאין חוט שלא יקשור זה עדיין יצא מושלם).
בתבנית שמים בצל אחד פרוס,
מפזרים מעל הבצל את הפלפל האנגלי, עלי הדפנה והתבלין ראס אל חנות
שמים 2 כפות שמן זית,
מניחים את הבשר שקשרנו ומכסים בנייר אפייה ונייר כסף.
מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך שעתיים
(אם הנתח גדול יותר נגיד 2 קילו תנו עוד חצי שעה).
לאחר מכן מוציאים מהתנור ומכניסים את הבשר למקפיא ל- 30 דקות
זה יקל על החיתוך אפשר גם כל הלילה במקרר.
מסירים את החוט וחותכים את הבשר דק ככל שאפשר,
את ראשי הסלרי הפרוסים מסדרים בתבנית עם קצת מלח, פלפל, שמן זית ומריחת סילאן ל-180 מעלות 15 דקות בתנור.
במחבת שמים 3 כפות שמן זית,
מטגנים 2 בצלים קצוצים,
מוסיפים את הפילדלפיה, המלח והפלפל וממשיכים לערבב
מוזגים פנימה את הציר שנוצר בתבנית ועוד כוס וחצי מים ומבשלים 10 דקות.
מניחים את הבשר בצורה מעגלית שתי וערב עם הסלרי (פרוסת בשר פרוסת סלרי)
ובאמצע שמים כוסברה
מוזגים את הרוטב
שימו לב הנוזל אמור רק לכסות את הבשר ולא יותר מזה.
מבשלים שעה נוספת עד שרך כמו חמאה
מגישים עם אורז
בתאבון