פס רועים (פאי רועים) או בשמו הלועזי שפרד-פאי הוא מאכל מהמטבח הבריטי שמורכב מבשר טחון (במקור מכבש) ומעליו שכבת פירה חלקלקה
ויחד נוצר מאכל חורפי מנחם וטעים במיוחד
בדרך כלל עושים אותו בתבנית עגולה כאשר למטה שכבת הבשר ואז שכבת פירה אחת
אבל סנו הגאונים שלא מפסיקים לחדש הוציאו נייר אפייה לתבנית אינגליש קייק וזו בשורה של ממש
לא עוד עוגות נדבקות,
לא עוד מאפים מתפרקים..
הפעם זה איפשר לי להכין פס רועים כאשר למטה עוד שכבת פירה מנחמת
ואפשר בסיום להסיר מהתבנית בקלות ולתת השחמה לכל הפאי רועים
יצא הצגה…
מתחילים בפירה:ֿ
מקלפים את תפוחי האדמה חוצים לחצי, שמים בסיר עם מים (שימו גם תקליפות זה שומר על עמילניות גבוהה) ומבשלים עם מכסה סגור כ-30 דקות עד שמתרכך.
מסננים מהמים מוציאים ומועכים את תפוחי האדמה.
מוסיפים 2 כפות שמן זית, כפית מלח, ביצה, וכף קמח ומערבבים בעזרת מטרפה.
לבשר:
מחממים מחבת,
וברגע שמתחמם שמים שמן זית , בצל גזר, סלרי מטגנים כמה דקות.
מוסיפים את הבשר, השום, התבלינים והטימין וקוצצים בעזרת כפות עץ עד שהבשר משנה צבעו לחום.
ממשיכים לערבב כ- 10 דקות וברגע שהנוזלים מתאדים מוסיפים כף קמח, את העגבניות הקלופות והיין, סוגרים ל-7-8 דקות שהכל יצטמצם ויתאחד.
ברגע שהבשר מוכן מסירים מהאש.
בתבנית פס שמים נייר אפייה אינגלישקייק ושפריץ שמן
שמים שכבת פירה ומהדקים,
שמים שכבת בשר ומהדקים,
ועוד שכבת פירה
עושים חריצי פסים בעזרת מזלג
מוסיפים קצת טימין ו-2 שפריצים של שמן
מכניסים לתנור מצב טורבו 200 מעלות כ-18 דקות עד שמשחים.
מסירים מהתבנית ופותחים מעט את נייר האפייה
ומחזירים לתנור לעוד 5 דקות שישחים גם מהצדדים
מגישים באהבה
ובתאבון