חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית לחמניות תפוח בדבש חגיגיות לראש השנה

לחמניות תפוח בדבש חגיגיות לראש השנה

אפשר לסכם את מתכוני ראש השנה עם מתכון אחרון רגע לפני החג

מתכון שיחבר לכם את כל הארוחה

לחמניות תפוח בדבש פלאפיות וענניות במיוחד

את הבצק הכנתי במיקסר העוצמתי של מורפי ריצארדס שיודע להכין עד 3 קילו בצק שימו לב שאני הכנתי גרסה חלבית ללחמניות

אבל לגמרי אפשר לעשות גרסה פרווה שתתאים לערב החג

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

חצי קילו קמח
כף גדושה קורנפלור
כף וחצי שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כפית מלח
2 כפות דבש
2 ביצים
רבע כוס שמן זית
180 מ״ל חלב (שחיממנו מעט במיקרוגל -לא רותח) – אם רוצים גרסה פרווה להחליף במים פושרים
למריחה של הלחמניה :
חלמון ומעט מים או חלמון וחלב
מקלות קינמון
עלי דפנה
חמאה ודבש (לגרסה חלבית)
מים ודבש (לגרסה הפרווה)

אופן ההכנה

– במיקסר שמתי את הקמח, הקורנפלור, הסוכר והשמרים
– הפעלתי מהירות 3
– הוספתי פנימה את הדבש, השמן זית והביצים
– התחלתי למזוג בהדרגה את הנוזלים וברגע שהתחיל להתקבל בצק הוספתי את
המלח
– עירבלתי כ-5 דקות, מהירות נמוכה והגברתי בדקה האחרונה
– אם הבצק דביק מידי שימו טיפונת קמח הכי חשוב אל תיבהלו
– הוצאתי הבצק למשטח מקומח ויצרתי עיגול אחיד ויפה שימנתי קערה מעט
ושמתי להתפחה של כשעה עד שמכפיל נפח.
– הוצאתי את הבצק ויצרתי כדורים שווים של 40 גרם כל כדור
– גילגלתי ליצירת כדור שהשטח העליון שלו חלק
– בתבנית עגולה שמתי נייר אפייה
– סידרתי את הכדורים עם מרווחים קטנים (כמו בסרטון)
– שברתי מקלות קינמון לשתיים ונעצתי בכל לחמניה עם מעט תנועה סיבובית
– כיסיתי את התבנית והתפחתי כ-25 דקות נוספות
– מרחתי בחלמון וטיפונת מים שערבבתי יחד (אפשר גם חלב) ונעצתיי עלי דפנה
לקישוט
– הכנסתי לאפייה של 18 דקות 180 מעלות טורבו עד שמזהיב יפה
– כשהלחמניות יצאו מרחתי בחמאה שהמסתי עם דבש ומים
(מי שעושה פרוה אז רק דבש ומים)

בתאבון
שנה טובה וחג שמח

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת