מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!  

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
תמונה ראשית טבית עיראקי אורגינל טוב נו לא אורגינל אבל עולה על המקור

טבית עיראקי אורגינל טוב נו לא אורגינל אבל עולה על המקור

היום החלטתי לשתף אתכם במתכון לטבית עוף ואורז דור 3 אולטרה,

לפני שקמים עליי שהעזתי לגעת במתכון המסורתי הזה, אני רק יכול להבטיח לכם שזה טבית יותר טעים מכל מה שהכרתם, ‎כל הבעייה בהכנת טבית או כל סוגי המקלובות בתנור למינהן תמיד קמה ונופלת על יחסי מים שגויים

לפעמים שמים יותר, לפעמים פחות וזה מעין הליכה אל הלא נודע..

בזכות טכניקת הבישול של האורז 7 דקות כמו שמבשלים פסטה, עיטוף מלא של התבשיל בניירות אפייה רטובים, הכנסה לתנור לכמה זמן שתרצו, מקבלים לחות מדוייקת.

האורז לא יוצא דביק מידי ולא יבש מידיי ובעצם הסיכוי לכישלון כאן הוא אפסי..

ועוד סיפור משעשע, באותו הבוקר שצילמתי את הטבית הגיע אליי הביתה צלם עיתונות לצלם אותי לכתבה ב 7 ימים

הוא היה עיראקי והוא אמר לי ״תקשיב, אמא שלי עיראקית מכינה טבית שנים, אף פעם לא אכלתי טבית כזה״

אז יאללה מתכון..

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

3 כוסות אורז פרסי
3 כפות שמן זית
10 שוקיים עוף
כפית מלח גס, חצי כפית פלפל שחור גרוס, 2 כפיות בהרט, כף פפריקה, 2 כפיות מלח שולחן, כפית פלפל חור טחון
3 בצלים גדולים
3 עגבניות חתוכות לקוביות
2 עגבניות חתוכות לפרוסות
5 ניירות אפייה
3 כפות סילאן
2 כפות רסק עגבניות מרוכז
5-6 ביצים שעברו רתיחה

אופן ההכנה

משרים 3 כוסות אורז בקערה עם מים קרים לשעה ואז מסננים מהמים.

במחבת רחבה שמים 3 כפות שמן זית, צורבים את השוקיים היטב עד להזהבה ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס.

הופכים את השוקיים וברגע שמשחימים שמים כפית בהרט , מערבבים ומוציאים החוצה את השוקיים.

לאותו מחבת מוסיפים את הבצלים הקצוצים, מטגנים מספר דקות עד להזהבה.

מוסיפים את העגבניות הקצוצות, בשלב הזה אפשר לכסות במכסה לכמה דקות שהעגבניות יגירו נוזלים.

מוסיפים 2 כפיות מלח, כפית פלפל שחור, כף פפריקה מתוקה, כפית בהרט ו-2 כפות רסק עגבניות,.

מוסיפים כוס אחת של מים ומערבבים היטב כמה דקות אש קטנה.

בינתיים בסיר עם מים רותחים מבשלים 3 כוסות אורז ממש כמו שמבשלים פסטה (למי שיש מסננת עדיף, מי שלא פשוט שישים את האורז במים הרותחים 7 דקות בדיוק!!! ומסננים.

בשלב הזה לוקחים את האורז ומאחדים עם הבצל והעגבניות, מערבבים עד לאיחוד.

עכשיו מתחיל הכיף, לוקחים סיר שמתאים לתנור (אני עשיתי בסיר ג׳חנון כדאי גם לכם!)

לקחתי 3-4 ניירות אפייה וטבלתי במים, צ׳יקמקתי אותן וריפדתי את הסיר.

בתחתית הסיר סידרתי את השוקיים בצורת שמש, זלפתי מעליהם סילאן ‎, שמתי חצי מכמות האורז והידקתי  היטב. פיזרתי פלחי עגבניות ושפכתי את שאר האורז פנימה . ‎

הידקתי את הכל וכיסיתי בנייר אפייה רטוב.

על נייר האפייה שמתי ביצים שעברו הרתחה וכסיתי את הסיר .

הכנסתי לתנור ל-100 מעלות למשך 7 שעות ‎- אם תרצו גם 12 שעות יעבדו ויותר אל תדאגו הלחות תישמר בכל מצב תסמכו עליי!

הופכים לצלחת רחבה

ובתאבון…

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת